Központ
2018. június 25. hétfő, Vilmos

Magyar túrázó halt meg a Bihar-hegységben

Központ szeptember 23, 2013 Belföld

Magyar túrázó halt meg a Bihar-hegységben

Szakadékba zuhant, és életét vesztette egy magyarországi túrázó vasárnap délután a Bihar-hegységben.

 

Lucian Nistor, a bihari hegyimentő csapat tagja az MTI-nek elmondta, a magyar turista három társával kirándult a (Bohogyó vízesésként is emlegetett) Nagy-Phaeton vízesés környékén,feltételezhetően letért a jelzett útról, és mintegy 90 métert zuhant. A 33 éves fiatalembert holtan találták meg a vízesés aljánál. 

A hegyimentőket a szerencsétlenül járt túrázó társai riasztották. A csapatot vasárnap este helikopter vitte a rendkívül nehezen megközelíthető vízesés környékére. 

“Megtaláltuk a túrázót, megállapítottuk, hogy halálos sérüléseket szenvedett, és vélhetően azonnal szörnyethalt. A holttestet a helyszínen kellett hagynunk, hogy az ügyészség is megvizsgálja az esetet” – nyilatkozta Lucian Nistor. 

Nistor elmondta, a csapat többi tagját a hegyimentők vezették vissza Biharfüredre, ahol az autójukat hagyták. Hozzátette, ők nem kerültek közvetlen veszélybe, de tekintettel arra, hogy egyrendkívül veszélyes útvonalon közelítették meg a vízesést, ők is kockázatot vállaltak. 

Az 1150 méter magasról induló mintegy 80 méteres Nagy-Phaeton vízesés a Bihar-hegység egyik legnagyobb szintkülönbségű vízesése.

forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 191

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.