Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Már készül az iPhone 6

Központ február 4, 2013 Belföld

Már készül az iPhone 6

Külső appok fejlesztői szerint az Apple már dolgozik a soron következő iPhone készüléken, amelyet az iOS egy újabb verziója egészítene ki. A cég novemberben már javított, elsősorban az ötödik telefon révén.

 

A tengerentúlon bukkant fel elsőként a hír, miszerint az almás cég már dolgozik a következő iPhone okostelefonon, amely minden bizonnyal a 6-os számot kapná meg. Az információ külső fejlesztőktől származik, akik saját appjaik naplófájljaiban látták viszont az új verziószámot, ebből következtettek arra, hogy a tesztelés már elindult.

A fejlesztők az említett naplófájlokon keresztül követik, hogy alkalmazásaikat mely készülékeken és milyen IP-címen veszik igénybe nap mint nap a felhasználók. Az Apple legújabb okostelefonja iPhone5,1 és iPhone5,2 jelzéssel szerepel ezen állományokban, attól függően, hogy mely frekvenciasávokat használják, az elmúlt napokban azonban több alkalommal is felbukkant az iPhone6,1 azonosító, amely egy új változat tesztelésére utal. Ezt persze bárki könnyen hamisíthatja, viszont a mellékelt IP-címek az Apple cupertinói főhadiszállásán használatosak, ezért tűnik valószínűnek, hogy valóban készül az iPhone 6, amelyhez az iOS 7 társul majd.

Mivel a cég első embere tavaly májusban a titkolózás megduplázásáról, a kiszivárgások megelőzéséről beszélt, az is előfordulhat, hogy ők szeretnék félrevezetni a magukat sasszeműnek vélő külső érdeklődőket, azt azonban még túl korai eldönteni, hogy mely feltételezés felel meg a valóságnak. Az mindenesetre biztos, hogy az Apple novemberben javított az Egyesült Államokban, részesedésük ugyanis az okostelefonok szegmensében 35 százalékra emelkedett, míg a teljes amerikai mobilpiacon ez 18,5 százalék volt. Ezzel egy időben azonban a Google is növelte befolyását, ők 53,7 százaléknál tartanak az okostelefonoknál, így felzárkózásról nem beszélhetünk.

Elemzők szerint az Apple azért marad le a versenyben, mert viszonylag egysíkú a termékkínálata, az olcsóbb okostelefonra vágyó vevők nem is gondolhatnak arra, hogy az amerikai cég termékei közül válasszanak. Az iPhone5 eladásai jól hasítanak, profitot hoznak – ez is hozzájárul ahhoz, hogy egyelőre várat magára az olcsóbb Apple-telefon piacra dobása. A feltörekvő piacok kispénzű vevőinek szánt iPhone Mini – amelyről régóta csiripelnek a számítástechnikai és informatikai szakma verebei – a legoptimistább várakozások szerint is csak 2014-ben jelenhet meg a piacon. Nagyjából ez lesz az az időszak, amikor az Apple-nek már nagy szüksége lesz egy olyan újdonságra, amely életet lehel addigra várhatóan kifulladóban lévő értékesítésébe.

forrás: sg.hu

 

Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.