Központ
2018. október 19. péntek, Nándor

Maros megyében is népszavazást kezdeményez a régiósításról az RMDSZ

Központ augusztus 16, 2013 Belföld

Maros megyében is népszavazást kezdeményez a régiósításról az RMDSZ

A közigazgatási régiók kialakítása kapcsán referendumok kiírását kezdeményezi hat megyében az RMDSZ – jelentette be Kelemen Hunorpénteken Sepsibesenyőn, a Háromszéki Szabadegyetemen. A HÁRIT rendezvényén az RMDSZ elnöke elmondta: a szövetség álláspontja nagyon egyértelmű a kérdésben, a közigazgatási átszervezésre csak a lakosság megkérdezésével kerülhet sor, hiszen ez egy olyan intézkedés, amely közvetlenül érinti őket.

Ennek megfelelően Kovászna, Hargita, Maros, Bihar, Szilágy és Szatmár megyében aláírásgyűjtésbe kezdenek a referendumok kiírása érdekében, amelyen két kérdésre kellene válaszolnia a települések lakóinak: hogy egyetértenek-e a közigazgatási régiók létrehozásával, illetve hogy létrehozásuk esetén melyik régióhoz kívánják, hogy tartozzon a településük. 

Kelemen kifejtette: tisztában van azzal, hogy a prefektusok felsőbb utasításra megkísérelik megakadályozni a népszavazások kiírását, de az üzeneten van a lényeg. Számításai szerint az önkormányzatok október-novemberben hozhatnak tanácsi határozatot a helyi referendumok kiírásáról.

Forrás: mediafax, transindex.ro

 

Ennyien olvasták: 182

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.