Központ
2020. július 14. kedd, Örs, Stella

Marosvásárhely, Európa kulturális fővárosa – 2021-ben

Központ május 30, 2013 Belföld

Marosvásárhely, Európa kulturális fővárosa – 2021-ben

A Marosvásárhelyi Napok rendezvénysorozat kapcsán megszervezett közviták és beszélgetések újabb szakaszára került sor. A téma Marosvásárhely, Európa kulturális fővárosa volt, amelynek feltételeiről és lehetőségéről tárgyaltak az egybegyűltek.

 

Konferenciák sorozatáról van szó, GLocal 2013 megnevezés alatt, amelynek lényege a helyi tennivalók és a globális hatások közötti átfedés felismerése, valamint egy átfogó gondolkodásmód kialakítása a közösség fejlődésére nézve – ismertette Csegzi Sándor, önkormányzati tanácsadó és volt alpolgármester.

„Valamennyi állampolgárnak magára kell találnia a város fejlesztési terveiben. A találkozások már hétfőn megkezdődtek, egyetemi keretek között, tegnap az orvosi szféra volt a meghívott, ma pedig az intézmények, a civilszervezetek és a kereskedelmi szektor képviselőit várjuk, hogy megismerjék a mi nézőpontunkat, aztán véleményt alkossanak, hogy felmérhessük, van-e emberi és gazdasági potenciál arra, hogy 2021-ben Európa kulturális fővárosává váljunk” – folytatta a tanácsadó.
A feltételeket ezen cél megvalósítására nem lehet konkrétan felsorolni, amelyekhez számokat vagy százalékokat lehessen hozzárendelni. A környezetnek kell bizonyos követelményeknek megfelelnie és az európai menedzsmentnek eleget tennie, az időtálló, fenntartható európai életszínvonal érdekében – nyilatkozta Csegzi Sándor.

forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 340

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.