Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

Marosvásárhely lesz a székelyföldi régió központja

Központ július 25, 2013 Belföld

szekelyfoldMarosvásárhely lesz a székelyföldi régió központja

Marosvásárhelyen egyeztettek az RMDSZ székelyföldi vezetői. Az Maros, Hargita és Kovászna megyei szervezeteinek elnökei a régióátszervezésről és a Sepsiszentgyörgy 2021 Európa Kulturális Fővárosa projektről tanácskoztak szerdán, Marosvásárhelyen. A találkozón részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök, Borbély László politikai alelnök és Markó Béla szenátor.

 

A székelyföldi RMDSZ-vezetők egyetértenek abban, hogy a Kulturális Főváros-cím elnyerése jelentősen hozzájárulhat a három megye alkotta régió fejlődéséhez, ezért támogatják Sepsiszentgyörgy önkormányzatának kezdeményezését, mind a helyi, mind a megyei önkormányzatokban csatlakozási kezdeményezést terjesztenek elő.

A régióátszervezés tekintetében a székelyföldi RMDSZ-es politikusok egyöntetű álláspontja szerint a három megye, tekintettel a társadalmi, földrajzi, kulturális, történelmi és gazdasági tényezőkre, egy régiót kell hogy alkosson. Ugyanakkor fontosnak ítélik meg kikérni a térség lakosságának véleményét is! 

Abban is egyetértettek, hogy a székelyföldi régió központja Marosvásárhely kell hogy legyen. 

A területi vezetők az egységes és hatékony politikai fellépés érdekében a következőkben rendszeresítik a területi szervezetek közötti egyeztető tanácskozást.

közlemény

Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.