Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Borús
Holnap
Borús
Borús
Hétfő
Borús
Derült
Kedd
Derült

Meccsnézőket robbantottak fel Nigériában

Központ június 18, 2014 Belföld

Meccsnézőket robbantottak fel Nigériában

Öngyilkos merénylő robbantotta fel meg a labdarúgó-világbajnokság tévéközvetítését néző szurkolók között az északkelet-nigériai Damaturu városban, egyes hírek szerint sok halálos áldozata van a merényletnek. A merénylő háromkerekű biciklitaxival közelítette meg a világbajnokság élő közvetítését néző szurkolókat a szabadtéri rendezvényen. A detonáció után az oda érkező mentők óvatosan közelítették meg a robbantás helyszínét, tartva egy újabb detonációtól. 

Egy kórházi illetékes azt mondta, hogy hét holttestet látott az intézetben. Mivel 15 sebesültnek válságos az állapota, valószínűleg nőni fog a halálos áldozatok száma. 

Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a szemtanúk a Boko Haram nevű szervezetet tették felelőssé érte, tekintettel arra, hogy fegyveresei már hajtottak végre hasonló támadásokat Nigériában. 

A saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett a terrorszervezet alapítójával és akkori vezetőjével,Mohamed Juszuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenti Afrika első számú kőolajtermelő országában.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 190

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.