Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Megjutalmazza a bundázásokat leleplező játékosokat a román fociszövetség

Központ április 15, 2014 Belföld

Megjutalmazza a bundázásokat leleplező játékosokat a román fociszövetség

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) arra készül, hogy megjutalmazza a bundázásokat leleplező játékosokat – jelentette ki egy hétfőn tartott bukaresti sajtótájékoztatón Razvan Burleanu, a FRF elnöke. 

 

Burleanu elmondta, a közeljövőben dolgozzák ki a manipulált mérkőzéseket leleplező játékosok megjutalmazásának és erkölcsi elismerésének a rendszerét. 

“A cél az, hogy ne legyenek már bundázások” – idézte az Agerpres hírügynökség Burleanut. Az elnök hozzátette,Marius Postolache, a nagyszebeni Vointa Sibiu egykori játékosa lesz az első, aki jutalmat kap a leleplezéseiért. 

A 2011-12-es bajnokságban még az első osztályban játszó, jelenlegi negyedosztályú nagyszebeni klub egykori futballistája volt az első, aki nyíltan beszélt a csapata által szándékosan elvesztett mérkőzésekről. 

A FRF elnöke elmondta, az európai szövetség Asztanában tartott márciusi kongresszusán a szövetség is támogatta azt az ajánlást, hogy a sportbeli visszaélések váljanak büntetőjogi kategóriává, és kerüljenek be az egyes államok büntető törvénykönyvébe.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 355

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.