Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Megszűnhet a közvilágítás Marosvásárhelyen

Központ december 19, 2012 Belföld

Megszűnhet a közvilágítás Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal jelentős adósságot halmozott fel a helyi áramszolgáltatónál. A vállalat emiatt akár a közvilágítást is beszüntetheti, és villany nélkül hagyhatja a város több közintézményét.

 

A legrégebbi ki nem fizetett villanyszámla közel egy éves. A tartozás meghaladja az egy millió lejt – nyilatkozta Ionela Ciotlăuş, Marosvásárhely alpolgármestere.

A felhalmozott adósságból körülbelül 200 ezer lejt az önkormányzat fennhatósága alá tartozó iskolák áramfogyasztása teszi ki.

Amennyiben az önkormányzat nem törleszti az összeget a megadott határidőn belül, Marosvásárhely egy része sötétben marad. Az alpolgármester szerint, létezik az áramhoz való csatlakozás megszüntetését előíró jogszabály, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal bizonyos fogyasztói pontjait illetően.

Ionela Ciotlăuş véleménye szerint, az önkormányzat költségvetéséhez viszonyítva nem nagy az összeg, azonban a tény, hogy megszüntethetik miatta az áramszolgáltatást, elgondolkodtató. Mindez arra utal, hogy anyagi gondok vannak a Polgármesteri Hivatalnál – magyarázta az alpolgármester.

Az Electrica képviselői egyelőre azt ígérik, az elmaradást igyekeznek békés úton behajtani. Az áramszolgáltatás beszüntetésére csak végső esetben kerül sor, ha nem sikerül fizetésre bírni az önkormányzatot.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.