Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Megszólalt a túszejtővel megküzdő magyar férfi

Központ április 2, 2014 Belföld

Megszólalt a túszejtővel megküzdő magyar férfi

Pánik nem volt az utasok között, inkább a személyzeten látszott zavarodottság azon a Lufthansa gépen, ami Münchenből tartott Budapestre, mikor utazás közben egy koszovói férfi egy pengével három embert megsebesített – mesélte a gépen utazó egyik magyar férfi, aki maga is dulakodott a támadóval. Szerinte a koszovói férfi át sem ment a reptéri ellenőrző kapun, rendőrautó vitte a gépig, és külön szállt fel.

 

Kedden este megérkezett Magyarországra azoknak az utasoknak egy része, akiknek Münchenből Budapestre tartó Lufthansa gépe délután kényszerleszállást hajtott végre, miután az egyik utas egy pengével megfenyegetett több légiutas-kísérőt. Három stewardess könyebben megsérült, a koszovói férfi a leszállás után a pilótákat is megfenyegette. A kedd este hazaérkező utasok között volt az a magyar férfi is, aki állítása szerint maga is dulakodott a támadóval.

A negyven éves Konka Csaba a Liszt Ferenc Repülőtéren újságíróknak azt mondta: nagyjából tíz perce repültek, amikor egy 180-190 centi magas, vékony férfi előkapott egy 10 centis, fém pengéjű kést, és egy fiatal stewardesst megvágott a tenyerén és a nyakán, majd elkezdte rángatni a repülőgép ajtaját.

Ekkor négy utas – köztük Konka Csaba – oda ugrott, és megakadályozták, hogy kinyissa az ajtót, vagy legalábbis tovább rángassa azt. Pár percig tartó dulakodás kezdődött, melynek végén a koszovói férfi túszul ejtett egy idősebb stewardesst, és a nyakához szorította a pengét. A pilóta közben visszafordult, és amíg le nem szálltak Münchenben, addig a támadó és a túszul ejtett nő egy kisebb – a gép elején található, az ételek előkészítésére és a tálcák tárolására szolgáló – helyiségben maradt. “A férfi ott ült nyugalomban, míg a gép le nem szállt” – mondta Konka.

A landolás után minden utast leszállítottak, elkülönítették őket a többi reptéri utastól, a négy dulakodásban résztvevő utast pedig kihallgatták. A német rendőrök azt mondták Konkának, hogy lehet, hogy még fogják keresni, de elengedték. Konka szerint nem volt pánikhelyzet a gépen, inkább a személyzeten látott zavarodottságot. A felszállás előtt annyit látott, hogy a koszovói férfi nem a többi utassal szállt fel a gépre, őt külön rendőrautó vitte. A kjérdésre, hogy miért nem akadt fel a reptéri kapun a közel tízcentis pengéje, Konka azt mondta: a férfinek nem is kellett átmenni a kapun.

Forrás: origo

Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.