Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Megvásárolta a Real hipermarketeket az Auchan

Központ december 1, 2012 Belföld

Megvásárolta a Real hipermarketeket az Auchan

Pénteken jelentette be az Auchan csoport, hogy megvásárolta a Metro Group-tól a Közép- és Kelet Európai Real hipermarketeket, beleértve a romániait is. A tranzakció értéke 1,1 milliárd euró.

 

Az Auchan az operatív tevékenységet és az ingatlanokat veszi át a Metro Grouptól, Románián kívül felvásárolták a lengyel, orosz és ukrán Real hipermarketeket is.

Az Auchan-Real tranzakció kisebb árakat és egyes üzletek bezárását eredményezi majd. A tranzakció valamikor 2013-ban zárul le, a jövőben pedig a Real hipermarketek Auchan név alatt üzemelnek.

Lengyelországban, Oroszországban, Romániában és Ukrajnában összesen 91 Real hipermarket üzemel, ehhez még hozzájön az Oroszországban és Romániában lévő 13 kereskedelmi központ is.

A négy országban a Real összesen 2,6 milliárd eurós forgalmat bonyolított 2011-ben, és csaknem 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. Az Auchan csoportnak 98 hipermarketje van és 65.000 együttműködő partnere.

A Mulliez család által vezetett Auchan 10 hipermarketet üzemeltet Romániában, ahol összesen 3.300 alkalmazott dolgozik. A Real üzletek száma hazánkban elérte a 24-et.

A világ 12-dik disztribúciós csoportja, az Auchan-el 12 országban van jelen, csaknem 269.000 alkalmazottja van. A csoport az Auchan hipermarket mellett, szupermarketet, ingatlancéget, bankot és e-commerce vállalatot is üzemeltet.

2011-ben a csoport üzleti forgalma elérte a 44,4 milliárd eurót, ebből 55%-ot Franciaországon kívül bonyolítottak le.

forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 482

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.