Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Jórészt felhős
Ma
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Derült
Kedd
Derült

Mircea Geoana bírálja Frundát

Központ január 10, 2014 Belföld

Mircea Geoana bírálja Frundát

Mircea Goana szenátor élesen bírálta Frunda György kijelentését, mert a miniszteri tanácsos kijelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok lenézően kezeli a román társadalmat, illetve azt is kihangsúlyozta, hogy Románia nem gyarmat.

 

„Miniszterelnöki tanácsosi minőségben átgondoltabban kellene fogalmazni, hiszen minden kijelentéséért Victor Ponta is felelős” – mondta Geoana a Realitatea TV adásában.

Ismeretes, a napokban Frunda György azt nyilatkozta, hogy az államok részéről fölényes hozzáállást tapasztal, amikor a Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős miniszter-helyettese azért látogat Romániába, hogy a “jogállamiság helyzetéről” folytasson eszmecserét.

Úgy tudni, kétnapos látogatása során Victoria Nuland az államelnökkel, a civil társadalom képviselőivel és Titus Corlatean külügyminiszterrel találkozik, de programjának részleteit nem hozták nyilvánosságra. Látogatása előestéjén az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének ügyvivője megbeszélést folytatott a igazságügyi miniszterrel és a bírák szakmai testületének újonnan választott vezetőjével. 

A látogatás váratlan voltára utal az is, hogy Nuland programjában egyelőre nem szerepel találkozó Victor Ponta miniszterelnökkel, akiről a román lapok úgy tudják, kedd óta Ausztriában sízik. Corlatean erről azt közölte: Ponta programját “jóval korábban” véglegesítették, de teljes körű mandátumot kapott a kormányfőtől, hogy bármilyen kérdésben tárgyaljon az amerikai vendéggel. 

Hasonló váratlan látogatást tett Bukarestben Nuland hivatali elődje, Philip Gordon 2012 augusztusában, Basescu felfüggesztésének idején.

Forrás: mti, realitatea

Ennyien olvasták: 150

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.