Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Negyven csecsemő holttestét találták meg egy brazil kórházban

Központ április 16, 2014 Belföld

Negyven csecsemő holttestét találták meg egy brazil kórházban

Negyven csecsemő holttestét találta meg a brazil államügyészség Rio de Janeiro egyik állami fenntartású kórházának hullaházában – írja az MTI a Globo televízióra hivatkozva.

   

Borzasztó a helyzet: halomba rakott, rosszul kiterített emberi maradványok. Rendkívül nehezemre esik beszélni arról, amit ott találtunk. Remélem, az ügyet úgy tudjuk lezárni, hogy minden gyermek számára meg tudjuk adni a méltó végtisztességet – mondta Ana Cristina Huth Macedo államügyész.

A csecsemők születésükkor vagy röviddel azután haltak meg az egyetemi klinikán, és szüleik otthagyták a holttestüket a kórházban. Néhány testet már négy éve a hűtőcellában felejtettek, tizenötöt még nem tudtak azonosítani. Személyazonosságuk megállapítására DNS-vizsgálatot rendeltek el.

Nem szállítják el a holttestet

Rodolfo Acatuassú Nunes, a kórház igazgatója úgy vélte, a társadalom egészére kiterjedő problémáról van szó. “Az emberek nem szállítják el gyerekeik holttestét” – panaszkodott az igazgató, ugyanakkor elismerte az intézmény felelősségét is. A több millió lakosú Rio de Janeiro egyik elismert, veszélyeztetett terhességekre szakosodott kórházának vezetősége ígéretet tett arra, hogy a jövőben szigorítani fogja előírásait.

A botrány kirobbanásához az vezetett, hogy 2012 augusztusában röviddel születése után meghalt egy csecsemő, és a nyomornegyedben lakó, kábítószerfüggő anyja a gyermek halála után nyomtalanul eltűnt. Az orvosok értesítették az illetékes bíróságot, és amikor kiderült, hogy a holttestet nem temették el, a bírónő vizsgálatot kezdeményezett.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.