Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

Nem kell az RMDSZ-nek Sütő András-szobor

Központ június 13, 2013 Belföld

Nem kell az RMDSZ-nek Sütő András-szobor

A mai városi tanácsülésen – más, magyar szempontból fontos napirendi pontok mellett – a főtéri Sütő András-szobor felállítását is szavazásra kellett volna bocsátani a helyi önkormányzati képviselőtestületben. Bár a Polgármesteri Hivatal honlapján szerepelt a szóban forgó napirendi pont, utólag az RMDSZ-frakció visszavonta a határozattervezetet.

 

A Központnak egy RMDSZ-es városi tanácsos elmondta: a tervezet visszavonása azért történt meg, mert egy, a Bolyai Klubban nemrégiben zajlott kerekasztal-beszélgetés során „véleményformálók és értelmiségiek úgy döntöttek, hogy Sütő András megosztó személyiség, és nincs szükség a szobrára a városunkban” – állítja a tanácsos.

Peti András frakcióvezető azzal indokolta ezt a lépést, hogy még nem egyeztek meg ezen a téren más pártok képviselőivel, ezért attól tartott, hogy kedvezőtlen döntés születik e téren. Mindemellett megerősítette, van érvényben levő tanácsi határozat a szoborállításról, csak az elköltöztetés körül nincs még egyetértés, ezért nem erőltetik most a kérdést.

Frissítve: Az RMDSZ mai (június 14.) sajtótájékoztatóján Peti András alpolgármester azt nyilatkozta, a Sütő-szobor felállítására vonatkozó határozattervezetet azért vonták vissza, mert a Színház-tér tervezőjének hozzájárulására van szükség ahhoz, hogy a szobrot az említett térre helyezzék.

Április végén az RMDSZ kiállt az író szobrának felállítása mellett.

Részletekkel visszatérünk.

forrás: központ, népújság

Ennyien olvasták: 323

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.