Központ
2019. december 14. szombat, Szilárda

Népszavazás: az USL és Dobre egyelőre nem partner

Központ október 11, 2013 Belföld

Népszavazás: az USL és Dobre egyelőre nem partner

Maros megyében összegyűlt a szükséges aláírás ahhoz, hogy polgári kezdeményezéssel tűzzék a Maros Megyei Tanács napirendjére a székelyföldi fejlesztési régió ügyében kért népszavazás ügyét – nyilatkozta Brassai Zsombor, RMDSZ Maros megyei szervezetének az elnöke.

Az RMDSZ megyei szervezetének az elnöke elmondta, hogy a román pártok támogatását még nem sikerült megszerezni, csak az ellenzéki Demokrata-Liberális Párt (PDL) tett eleget egyelőre a tárgyalásra való meghívásának. Brassai úgy véli, van esély arra, hogy Maros megyében mégis kiírják a népszavazást, és ezt az aláírások nagy számával magyarázta. Hozzátette, az RMDSZ a hét végén összesíti az aláírásokat, és benyújtja azokat a megyei önkormányzatnak, de tovább folytatja az aláírásgyűjtést. „A törvény szerint 30 napos közvitára kell bocsátani a kezdeményezést, és csak ez után lehet a kérdést a tanács napirendjére tűzni. Mi ez idő alatt is folytatjuk az aláírásgyűjtést, és azt reméljük, hogy idő közben 75 ezerre tudjuk növelni az aláírások számát” – magyarázta Brassai Zsombor.

A törvény értelmében az ügyet a tanácsülés napirendi pontjára tűzni legkorábban november 14-én lehet, és a megyei elnök reméli, hogy addig a román pártokkal is egyezségre tudnak jutni, és sikerül megszavazni a népszavazás kiírását.

Az RMDSZ által kezdeményezett, december 8-ára tervezett népszavazáson arról kérdeznék meg a székelyföldi megyék lakosságát: akarják-e, hogy Kovászna, Hargita és Maros megye egyetlen fejlesztési régiót alkosson Marosvásárhely központtal.

 

Ennyien olvasták: 280

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.