Központ
2020. december 06. vasárnap, Miklós

Neten árulják a katonák maradványait

Központ március 24, 2014 Belföld

Neten árulják a katonák maradványait

Trento – Tolvajok és fosztogatók dézsmálják az olvadó gleccser jege alól előkerült első világháborús leleteket az olasz Alpokban, ahol az itáliai sereg éveken át próbálta visszaverni az Osztrák–Magyar Monarchia alakulatait.

 

A globális felmelegedésnek köszönhetően az utóbbi években egyre-másra kerültek elő mumifikálódott emberi maradványok és hadi felszerelések, és erre sajnos a relikviagyűjtők és piti ügyeskedők is felfigyeltek.

– Nekünk nincs elég emberünk, hogy magunk fésüljük át a csipkés hegyoldalakat, ezért a túrázók bejelentéseire vagyunk utalva – mondta Franco Nicolis, a trentói Régészeti Örökségvédelmi Iroda igazgatója a Daily Mailnek.

– Az utóbbi időben sajnos többször is előfordult, hogy csak azután értesítenek minket, hogy a felszerelést ellopták. A megszerzett holmit aztán eladják az interneten – panaszolta a direktor. 3630 méter magasan rábukkantak egy fából épített viskóra.

– A kunyhóban magyar pénzérméket, cseh képeslapokat és cirill betűs újságokat is találtunk – mesélte korábban a Blikknek Nicolis.

Forrás: K. I., blikk.hu

 

Ennyien olvasták: 309

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.