Belföld

Pécsi vendéget fogadnak a MOGYE-n

Pécsi vendéget fogadnak a MOGYE-n

Holnap, kedden 9.30 órakor a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektorának és a szenátus magyar tagjainak meghívására munkalátogatásra érkezik prof. dr. Miseta Attila egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának dékánja. A látogatás megszervezését prof. dr. Benedek Imre egyetemi tanár, a MOGYE szenátusának tagja kezdeményezte, abból a meggyőződésből, hogy az egyetem fejlődését, és ezen belül a magyar oktatás jövőjét elősegíti a magyarországi testvéregyetemekkel való hivatalos együttműködés bővítése. A jeles vendéget elkíséri Szekeres Júlia professzor asszony, dékánhelyettes és Maróti Péter, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

 

Prof. dr. Miseta Attila holnap 14 órakor a MOGYE dísztermében előadást tart Az oktatói és hallgatói mobilitás fejlesztése az egyetemeink között címmel.

Prof. dr. Miseta Attila több mint öt éve támogatja a marosvásárhelyi magyar oktatást. Évente több mint 50 MOGYE-hallgatót fogad nyári gyakorlatra ingyen ellátással, és számos erdélyi rezidensnek az orvosi munka melletti doktori képzést és szakmai gyakorlatot biztosít Pécsen.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.