Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Példátlan változás előtt áll az egészségügyi rendszer

Központ február 4, 2013 Belföld

Példátlan változás előtt áll az egészségügyi rendszer

Felszámolnák az Országos Egészségbiztosító Pénztárat – adta hírül a Hotnews. A változásra az egészségügyi minisztérium költségvetésének stratégiai prioritásokra vonatkozó melléklete utal. A dokumentum szerint 2013-ban átszervezik az egészségügyi szolgáltatásokat. 

 

Ennek megfelelően lesz egy alapcsomag, ami mindenki számára elérhetővé válik – ha biztosított az illető, ha nem –, és egy másik, kiegészítő ellátás, ami csak a magánrendszerben biztosított személyek számára lesz elérhető. Az alapcsomagban sürgősségi ellátás, megelőzés, valamint tematikus, országos egészségügyi programok szerepelnek. 

Az alapcsomag finanszírozása az Egészségügyi Minisztérium feladata lesz, a kifizetéseket pedig egy újonnan létrehozott szerv végzi, amely a mostani Országos Egészségbiztosítási Alap helyébe lép. Ennek létrehozásával egy időben a magánbiztosítások népszerűsítésére vonatkozó törvényes keret létrehozását tervezik, ami lehetővé teszi az adókedvezményt is. Az egészségügyi tárca közleményben cáfolta a biztosító felszámolására vonatkozó feltételezéseket.

forrás: Bukaresti Rádió

Ennyien olvasták: 470

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.