Központ
2018. szeptember 23. vasárnap, Tekla, Líviusz

Példátlan változás előtt áll az egészségügyi rendszer

Központ február 4, 2013 Belföld

Példátlan változás előtt áll az egészségügyi rendszer

Felszámolnák az Országos Egészségbiztosító Pénztárat – adta hírül a Hotnews. A változásra az egészségügyi minisztérium költségvetésének stratégiai prioritásokra vonatkozó melléklete utal. A dokumentum szerint 2013-ban átszervezik az egészségügyi szolgáltatásokat. 

 

Ennek megfelelően lesz egy alapcsomag, ami mindenki számára elérhetővé válik – ha biztosított az illető, ha nem –, és egy másik, kiegészítő ellátás, ami csak a magánrendszerben biztosított személyek számára lesz elérhető. Az alapcsomagban sürgősségi ellátás, megelőzés, valamint tematikus, országos egészségügyi programok szerepelnek. 

Az alapcsomag finanszírozása az Egészségügyi Minisztérium feladata lesz, a kifizetéseket pedig egy újonnan létrehozott szerv végzi, amely a mostani Országos Egészségbiztosítási Alap helyébe lép. Ennek létrehozásával egy időben a magánbiztosítások népszerűsítésére vonatkozó törvényes keret létrehozását tervezik, ami lehetővé teszi az adókedvezményt is. Az egészségügyi tárca közleményben cáfolta a biztosító felszámolására vonatkozó feltételezéseket.

forrás: Bukaresti Rádió

Ennyien olvasták: 326

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.