Központ
2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Ponta nem kér a magyar családmodellből

Központ június 10, 2013 Belföld

Ponta nem kér a magyar családmodellből

Victor Ponta miniszterelnök nem tartja jónak, hogy az alkotmány a “rendkívül vitatott” magyarországi modellt utánozva a családot a férfi és a nő házasságaként határozza meg.

 

A miniszterelnök egy péntek esti tévéinterjúban tért ki a bukaresti alkotmánymódosító bizottság által elfogadott családfogalomra. 

“Számomra fontos, hogy az alkotmánymódosítással Románia az európai trend felé haladó országnak lássék, és ne forduljunk vissza, hiszen nem vagyunk fundamentalista köztársaság” – érvelt az alkotmánymódosító bizottság szerdán elfogadott meghatározása ellen, amely a családot a férfi és a nő házasságaként határozta meg. 

Hozzátette, a férfi és a nő házasságára való utalás a család meghatározásában szükségtelen. “Az egy copy-paste-tel átemelt meghatározás a magyar alkotmány januárban hozott, egész Európában rendkívül vitatott módosításából. (…) Nekem úgy tűnik, fölöslegesen adunk egy konzervatív jelzést” – idézte az Agerpres hírügynökség a miniszterelnök kijelentését. 

Az alkotmánymódosítást előkészítő parlamenti bizottság szerdán beépítette az alaptörvény szövegtervezetébe azt a megállapítást, hogy a család “egy férfi és egy nő házassága”. A jelenlegi alkotmány házaspárok önkéntes elhatározásával alapított családról beszél.

forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 286

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.