Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Referendum a szemételszállításért és parkolásért Marosvásárhelyen

Központ január 17, 2013 Belföld

Referendum a szemételszállításért és parkolásért Marosvásárhelyen

Referendumra hívhatják a marosvásárhelyieket, amennyiben elfogadásra kerül a Szociál-Liberális Szövetség (USL) szemételszállításra és parkolásra vonatkozó határozattervezete.

 

A politikai alakulat ugyanis azt szeretné, hogy e két szolgáltatás a helyi tanács fennhatósága alá tartozzon, és ne a magáncégek kezelhessék.

Olimpiu Sabău, USL-s helyi tanácsos úgy nyilatkozott, kíváncsiak a vásárhelyiek véleményére, hogy jónak látják-e az önkormányzathoz csatolni a közparkolást, valamint a szemételszállítást.

Ha sor kerülne a referendumra, a lakosok olyan kérdésekkel találkozhatnak, mint például „Ön egyetért azzal, hogy a szemételszállítást a Helyi Tanács alárendeltségében létrehozott szolgálati osztály hajtsa végre?”, illetve „Ön egyetért azzal, hogy a közparkolást a Helyi Tanács alárendeltségében létrehozott szolgálati osztály hajtsa végre?”.

A közvélemény felmérésére azért lenne szükség, mivel jelenleg Marosvásárhelyen mindkét szolgáltatást magánvállalkozók kezelik, és a lakók hatalmas összegeket fizetnek, néhol törvénytelenül – például a parkolásért elkért összegek esetében, amelyekre nézve a törvény előírja, magánvállalkozások nem kérhetnek pénzt a közparkolásért.

A tanácsosok tervezete a következő ülésen kerül elbírálásra.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.