Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Őrizetbe vette Borbolyt a DNA

Központ május 13, 2013 Belföld

Őrizetbe vette Borbolyt a DNA

A Realitatea. NET szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hétfőn őrizetbe vette Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét.

 

A sajtóorgánum a Maros megyei Országos Korrupcióellenes Ügyészség forrásaira hivatkozva cikkezett a hírről.

Frissítés: Borboly Melinda sajtótájékoztatón elmondta: férje ma reggel utazott Marosvásárhelyre, hogy nyilatkozatot tegyen a két megyei úttal kapcsolatos ügyben, és délben értesítette feleségét, hogy 24 órára bent tartják a DNA-nál. 

A két megyei útnál végzett munkálatokra kötött szerződésekben rendellenességeket tapasztalt a DNA, és azért vizsgálódnak a megyei tanács elnöke ellen, mert nem ellenőrizte le a szerződéseket, mielőtt azokat 2010-ben aláírta volna.

Kelemen Hunor közleményben reagált Borboly Csaba őrizetbe vételéről, melyet megdöbbentőnek nevezett. Az RMDSZ elnöke azt írja: a szövetség szolidáris Borboly Csabával, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját, a megyei tanács elnökeként, az RMDSZ politikusaként a Hargita megyei emberek jólétéért, mindennapjainak biztonságáért dolgozott.

„Az RMDSZ értetlenül áll az ügy előtt, ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy Borboly Csaba törvényesen járt el minden esetben, hiszünk ártatlanságában. Bízunk benne, hogy az Ügyészség mihamarabb a nyilvánosság elé tárja ennek a megdöbbentő ügynek a részleteit, és tisztázza a Borboly Csaba hírnevén esett csorbát.” – áll Kelemen Hunor közleményében.

forrás: realitatea.net, transindex.ro

Ennyien olvasták: 302

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.