Központ
2018. július 23. hétfő, Lenke

Őrizetbe vették a volt képviselőt lopás és csalás miatt

Központ augusztus 5, 2013 Belföld

Őrizetbe vették a volt képviselőt lopás és csalás miatt

A PDSR volt képviselőjét, Gabriel Bivolarut hétfőn olajipari termékek eltulajdonítása, adócsalás és pénzmosás gyanújával vették őrizetbe a konstancai rendőrök. Bivolarut és bűntársait vasárnapról hétfőre virradóra érték tetten a rendőrök egy rajtaütés során, lövések is dördültek. Az ügyészek kérték a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését.

Gabriel Bivolarut 2004. április elsején börtönbe zárták, miután öt évet kapott a BRD megkárosításáért 50 millió euróval; csalás, hamisítás és adócsalás bűntettében találták akkor bűnösnek. 2007-ben feltételesen szabadlábra helyezték, miután az argesi bíróság úgy döntött, a büntetés célja teljesült, és a volt képviselő által illegálisan kapott „jutalmakat” nem lehet elkobozni. 

Bivolarut tanúként hallgatták ki Adrian Năstase ügyeiben, többek közt a dák leletek eltűnése kapcsán, amely úgy zárult, hogy 2007-ben az ügyészek Bivolaru, Adrian Năstase,Ioan Talpeş, Dan Iosif és Sergiu Nicolaescu esetében nem indítottak bűnvádi eljárást, úgy érvelve, ezek a személyek nem bűnrészesek a műkincslopásban.

Forrás: mediafax, transindex.ro

 

Ennyien olvasták: 228

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.