Központ
2019. május 27. hétfő, Hella

Robogó készül az iPhone-hoz

Központ szeptember 30, 2013 Belföld

Robogó készül az iPhone-hoz

A Terra Motors nevű japán startup cég egy teljesen elektromos hajtású robogót fejlesztett ki: bár hasonló villanymotoros járgányok már korábban is léteztek, a fejlesztők szerint ez az első olyan motor, amely benzinhajtású társaival is versenyképes, hamarosan sorozatgyártása is megkezdődik.

 

Az A4000i típusjelzésű robogó kormányában zárható, de átlátszó kivitelű iPhone-dokkolót is elhelyeztek, és külön appot is fejlesztettek, amely Bluetoothon keresztül a mutatja a megtett kilométerek számát és az akkumulátor töltöttségét, hamarosan pedig saját navigációra is képes lesz, és androidos készülékekkel is kompatibilissá teszik.

Az egymillió forintnak megfelelő japán jenért előrendelhető prémium kategóriás elektromos robogóból kifejlesztői több mint százezer darabot szeretnének eladni a következő két-három évben. A benzinmotoros robogónál jóval halkabb üzemre képes kismotorral a fejlődő dél-kelet-ázsiai régiót célozzák meg, míg Japánban a hajnali újságkihordást oldanák meg vele a korábbinál diszkrétebb módon.

Forrás: origo.hu

Ennyien olvasták: 302

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.