Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Román koldusmaffiát számoltak fel Olaszországban

Központ szeptember 27, 2012 Belföld

koldusmRomán koldusmaffiát számoltak fel Olaszországban

A koldusok, többségükben testi fogyatékosok reggeltől estig dolgoztak, akár napi 10-12 órát, esőben is, hidegben is. Bevételüket óránként begyűjtötték. A koldusok szálláshelye egy külvárosi barakktelepen volt, ahol a földön aludtak, enni sem mindig kaptak.

 

Milánóban tizenkét rabszolgatartót tartóztattak le, Torinóban négyet. „Bűnszervezethez kevésnek tűnnek, de széles és jól működő hálózatot irányítottak” – mondta az illetékes ügyész. A koldulókat a fekete-tengeri Konstancából hozták furgonnal. Egy 31 éves, fél testére béna nőt rokonaitól vásároltak meg kétezer euróért. Egy 51 éves férfi magától csatlakozott, őt állásígérettel hitegették. Ahogy megérkeztek Olaszországba, elvették az útlevelüket, és veréssel kényszerítették őket munkára. Naponta legalább 35 eurót kellett összekoldulniuk, ha nem voltak rá képesek, lopniuk kellett.

A rendőrség szerint a koldusmaffia csoportjai szabályosan felosztották egymás között az olasz városokat. A milánói koldusokat kézben tartó Ibram Saba néhány év alatt egymillió eurót keresett, és Konstanca mellett épített magának belőle villát, tudta meg a Corriere della Sera.

forrás: MTI

Ennyien olvasták: 592

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.