Központ
2020. augusztus 08. szombat, László

Románia 2030-ban: autópályák, gyorsforgalmi utak és gyorsvasutak hálózata

Központ november 1, 2012 Belföld

romaniaRománia 2030-ban: autópályák, gyorsforgalmi utak és gyorsvasutak hálózata

Romániát nyugatról keletre és északról délre át fogják szőni az autópályák és a gyorsforgalmi utak, a Dunán hat híd lesz Románia bulgáriai határánál, valamint a Nagylak-Konstanca vasútvonalon 250 kilométer/órával fognak közlekedni a vonatok. Mindez szerepel az Általános Közlekedési Mestertervben, amelyet kedden közöltek a Szállítási Ágazati Operatív Program Vezetői Hivatalának (AMPOST) honlapján, a Mediafax hírügynökség szerint.

 

Az AMPOST honlapján közzétett dokumentumban az szerepel, hogy a kormány jóváhagyta a nemzeti útépítési tervet és hogy ezt figyelembe fogja venni a mesterterv kidolgozásánál. Viszont pontosítja azt, hogy hány új kilométer autópályája vagy gyorsforgalmi úja lesz Romániának, és azt sem lehet tudni, ezek mikorra lesznek kész. Ugyanakkor a dokumentumban a következő fontosabb időpontok jönnek számításba: 2015, 2020 és 2030.


Az úthálózati térképen szereplő projekteknek jelenleg csak nagyon kis részét fejezték be, vagy éppen kivitelezési fázisban vannak. Romániában jelenleg 506 kilométer autópálya van, amelyből körülbelül csak 350 kilométert nyitottak meg az elmúlt 23 évben, így a mestertervben szereplő utak megépítéséhez még néhány évtized kellene.

forrás: realitatea.net

Ennyien olvasták: 556

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.