Belföld

Roncsautóprogram – 20.000 értékjegyet osztanak ki május 15-től

Roncsautóprogram – 20.000 értékjegyet osztanak ki május 15-től

A környezetvédelmi minisztérium 20.000 értékjegyet ad ki a 2013-as roncsautóprogram keretében, a környezetvédelmi alapból. Ebből 17.000 értékjegyet természetes- és jogi személyek számára, 3.000-et a közintézményeknek biztosítanak. A jegyeket május 15-től kezdődően osztják ki – mondta Rovana Plumb, környezetvédelmi miniszter vasárnap a román közszolgálati televízióban.

 

A környezetvédelmi miniszter elmondta: a 2013-as roncsautóprogram hétfőtől kerül közvitára, a környezetvédelmi minisztérium honlapján és egy hétig várják a témában érdekeltek javaslatait és ötleteit.

Április 22-től kezdődően 14 munkanapon át folyik a potenciális begyűjtők és a jegykibocsátók iratcsomóinak letétele és érvényesítése, a jegyek kiosztása május 15-től kezdődően indul, mivel számításba kell venni még egy három napos panasz-benyújtási időszakot is.


A jegy értéke 1.500 euró (6.500 lei), az elosztás nem lesz azonos minden területi egység esetében, mivel ez a területi egységben található tíz évesnél régebbi autók számától fog függeni – mondta Plumb.

A miniszter hozzátette, hogy a jegyek átruházhatóak lesznek, mert a tanulmányok és a vizsgálatok azt mutatják, hogy ha nem lennének átválthatók a roncsprogram-jegyek, az hátráltatná az autópark felújítását, mivel a szegény megyékben több régi autó van, viszont vannak megyék, ahol az új autók beszerzése növekvőben van.

2012-ben a környezetvédelmi alap a roncsautóprogram keretében két lépésben 171 millió lej értékben adott ki értékjegyeket, ezzel 45.000 tíz évesnél régibb autót vontak ki a forgalomból

forrás: Agerpres

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.