Központ
2020. február 24. hétfő, Szökőnap

Sapientiás ballagás: Németh Zsolt a meghívott

Központ június 4, 2013 Belföld

Sapientiás ballagás: Németh Zsolt a meghívott

Három napos rendezvénysorozat keretében ballagnak a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar végzős hallgatói június 6-a és 9-e között. A ballagási ünnepélyt Németh Zsolt, a magyar Külügyminisztérium parlamenti államtitkára is megtiszteli, akinek az egyetem alapításában és fejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként átadjuk a Sapientia EMTE Bocskai István-díját. 

A rendezvénysorozat csütörtökön délután 18 órakor kezdődik a Sapientiás kocogással. A hagyomány szerint az útvonal a Deus Providebit épületétől a Sapientia koronkai campusáig tart. A kocogás során hat különböző kiindulópontból csatlakozik a kilenc ballagó szak. A kocogás után az egyetem udvarán tábortűz fényében gulyásozásra kerül sor, 21 órától pedig hajnalig tartó buli zárja az első napot. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem ebben a tanévben Marosvásárhelyen szervezi meg központi évzáróját és ballagási ünnepségét.

Az ünnepségen Németh Zsolt, a magyar Külügyminisztérium parlamenti államtitkára lesz a díszvendég, akinek az egyetem alapításában és fejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként átadják a Sapientia EMTE Bocskai István-díját. Az ünnepély június 8-án, szombaton 9 órakor kezdődik az aulában. Június 9-én, vasárnap, 21 órától kezdődő kosaras bállal zárul a ballagási rendezvénysorozat, melynek hangulatáról az Orosz Detektívegylet, marosvásárhelyi együttes gondoskodik.

közlemény

Ennyien olvasták: 282

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.