Központ
2020. július 05. vasárnap, Emese, Sarolta

Semjén a kormány nevében gratulált az erdélyi magyarságnak

Központ május 26, 2014 Belföld

Semjén a kormány nevében gratulált az erdélyi magyarságnak

A magyar kormány nevében gratulált az erdélyi magyarságnak az európai parlamenti választáson elért eredményhez a Romániai Magyar Demokrata Szövetség listájáról bejutó Winkler Gyulának és Sógor Csabának Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár.

 

Közleményükben – amelyet vasárnap késő este juttattak el az MTI-hez – kiemelték: különösen fontos ez az eredmény annak tükrében, hogy az utóbbi hónapokban a felfokozott romániai belpolitikai helyzetben egyre sűrűbben került elő a “magyar kártya”, az erdélyi magyar közösség nemzeti törekvései rendre akadályokba ütköztek.

A régi-új erdélyi magyar EP-képviselőkre rendkívüli feladat vár: sikerre kell vinniük Európában a Kárpát-medencei magyarság ügyét – írták. Szintén közös állásfoglalásban üdvözölték a kormány nevében a szlovákiai európai parlamenti választások végeredményét. Az alacsony részvételi arány ellenére a felvidéki magyar érdekképviselet jelentős sikere, hogy a Magyar Közösség Pártja bejutott az Európai Parlamentbe – közölték.

Kiemelték: a választáson megmutatkozott, hogy Szlovákiában az MKP az a politikai erő, amelyik bírja a felvidéki magyarság többségének bizalmát. A párt által elért jó eredmény megerősíti a magyar kormányt abban a meggyőződésében, hogy a magyarság jövője szempontjából hosszú távon a hiteles, magyar etnikai alapokon álló politizálásra lehet és kell építeni. A következetes nemzetpolitika meghozta sikerét – olvasható a közleményben.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 353

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.