Központ
2020. augusztus 03. hétfő, Hermina

Szerencsejátékon játszotta el a tanárok bérét

Központ május 9, 2013 Belföld

Szerencsejátékon játszotta el a tanárok bérét

Az erdélyi Kisilva (Ilva Mica) település iskolájának titkára eljátszotta szerencsejátékon a tanintézmény tizenkét tanárának a bérét, és bankhitelből próbálja most törleszteni az adósságot.

 

A 63 éves Danut Iurisniti, a Beszterce-Naszód megyei település iskolájában dolgozik titkárként, és egyebek között az a feladata, hogy minden hónapban folyósítsa az iskola tanárainak a fizetésüket. Romániában a pedagógusok zöme bankkártyára kapja a bérét, de az iskola tizenkét pedagógusának nincs bankszámlája, ezért az illetményt készpénzben a titkárnak kellett volna nekik odaadnia. A férfi azonban, aki egyedül ment a kincstárba, ahol mintegy 11 ezer lejt vett fel, eljátszotta szerencsejátékon az összeget.

Aurel Horea, a település polgármestere elmondta, hogy az áprilisi béreket kissé korábban folyósították azért, hogy az iskola alkalmazottai a május 5-i ortodox húsvét előtt megkapják fizetésüket, de a pénz végül nem jutott el mindenkihez. A polgármester szerint ő nem tehet semmit, szerinte az iskolának nem lett volna szabad engednie, hogy a titkár egyedül menjen a kincstárba.

Az iskola igazgatója úgy tudja, hogy a szerencséjét vakmerően kereső titkár bankhitelt kért, és abból fogja megadni a pórul járt pedagógusokkal szemben egy csapásra felhalmozott tetemes adósságát. A titkárra egyelőre nem szabtak ki büntetést, mert még folyamatban van az ellene indított vizsgálat. Az iskola igazgatója nem tudta megerősíteni, hogy a titkár hitelkérelmét jóváhagyták-e.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 286

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.