Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Szívinfarktust kapott Psota Irén

Központ március 23, 2014 Belföld

Szívinfarktust kapott Psota Irén

Szívinfarktussal vitték kórházba Psota Irént. A Nemzet Színésze jelenleg az Országos Kardiológiai Intézetben kap segítséget, a Blikk információ szerint állapota stabil, nincs életveszélyben.

 

Szombat éjjel lett rosszul, ekkor hívtak hozzá mentőt, és ekkor derült ki, hogy komoly a baj. Úgy tudjuk a színésznő még ekkor sem akart kórházba vonulni, de a mentősöknek sikerült őt rábeszélni, végül a a kardiológiai intézetbe szállították.

A színésznőt nem kellett megműteni, de jelenleg is megfigyelés alatt áll.

Psota Irén évek óta visszavonultan él, alig hallani felőle, legtöbb idejét otthonában él. A nyilvánosságot és közönségét is elkerüli, csak a legközelebbi barátaival tartja a kapcsolatot.

Psota Irén a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Már gyermekkorában tudta, hogy színész szeretne lenni; hála a tehetségének, a szakmája egyik legjobbja lett. 1952-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd ugyanebben az évben leszerződött a Madách Színházhoz, ahol 1980-ig volt. 1980–1982 között a Népszínház, majd 1982–1990 között a Nemzeti Színház tagja lett. 1990-ben visszatért a Madách Színházba.

Forrás: doily.hu

 

Ennyien olvasták: 277

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.