Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Havazás
Vasárnap
Havazás
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Tévedésből magyar zászlóval fogadták az olasz nagykövetet Romániában

Központ április 17, 2013 Belföld

Tévedésből magyar zászlóval fogadták az olasz nagykövetet Romániában

Tévedésből a magyar zászlóval fogadták a román gazdasági minisztériumban az olasz nagykövetet és az általa vezetett küldöttséget.

 

A hírt a Romania TV román televízió közölte, amely fényképeket is közzétett a kínos esetről. A képen Varujan Vosganian román gazdasági miniszter látható, amint egy tárgyalóasztalnál Diego Brasioli olasz nagykövettel folytat megbeszélést. Az ilyen alkalmaknak megfelelően a felek által képviselt országok zászlóit is kitűzték. Az asztal egyik sarkában a román zászló volt látható, vele szemben pedig a magyar lobogó az olasz helyett. A hírtelevízió megállapítja, hogy a diplomáciai bakit senki nem javította ki, a tárgyalások ideje alatt végig a magyar zászló volt kitéve.

A hírtelevízió szerint a diplomáciai baki annál súlyosabb, hogy a román gazdasági minisztérium a romániai befektetési lehetőségekről akarta meggyőzni az olaszokat. Romániában számos olasz befektető van, főleg az ország nyugati részén, a Bánságban, ahol kiterjedt mezőgazdasági földeket birtokolnak. Olaszország Románia második legnagyobb kereskedelmi partnere Németország után.

Forrás: mno

Ennyien olvasták: 120

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.