Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Tévesen mentették fel Adrian Nastasét és feleségét

Központ május 13, 2013 Belföld

Tévesen mentették fel Adrian Nastasét és feleségét

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) ügyészei szerint a Zambaccian-ügyben a bizonyítékok Adrian és Daniela Năstase bűnösségét támasztják alá, így tévesen mentette fel őket a három bíróból álló Legfelső Semmítő és Ítélőszék.

 

Az öttagú legfelső bíróság május 13-án tárgyalja a Zambaccian ügyet, melyben Adrian Năstasét, Daniela Năstasét és Irina Paula Jianut vádolják. Az ügyet a Korrupcióellenes Igazgatóság ügyészei terjesztették a legfelső bíróságra, megfellebbezve a tavaly márciusi Legfelső Semmítő és Ítélőszék döntését.

Az ügyészek szerint Adrian Năstase közvetlenül, és feleségén keresztül is illetéktelenül jutott Kínából származó javakhoz, és ezeket alátámasztó bizonyítékokat, a bíróság rosszul értelmezte.

Ami a fővárosi Christian Tell utcában található ingatlan építkezési munkálatait illeti, az ügyészek megjegyzik, hogy bizonyítékok szerint a munkálatok 2011-ben kezdődtek, amikor az ingatlan Tamara Cernasor tulajdonában volt. Tamara Cernasor halála után, az ingatlanért fizetett összeg nem szerepelt Adrian Năstase vagyonnyilatkozatában, míg más, ráhagyott javak igen.
A Korrupcióellenes Igazgatóság ügyészei megjegyzik, hogy Adrian Năstase és Irina Paula Jianut már ítélték el korrupcióért.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro

Ennyien olvasták: 378

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.