Központ
2019. november 20. szerda, Jolán

Tömbházak maradnak ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen

Központ július 3, 2013 Belföld

Tömbházak maradnak ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen

Több tömbház marad ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen, Maroskeresztúron és Nyárádtőn, a felhalmozott adósságok miatt. Mindemellett az érintett lakótársulások nem reagáltak az Aquaserv ivóvízszolgáltató figyelmeztetéseire sem.

Aquaserv szolgáltató szerint, összesen 7 lakótársulásnak 1 millió lejt meghaladó tartozása van az Aquaserv felé, emiatt a fogyasztók július 9-től ivóvíz nélkül maradnak.

Az Aquaserv képviselői kihangsúlyozták, azt követően döntöttek a vízcsapok elzárása mellett, miután minden előzetes lépést megtettek az adósságok törvényes behajtása érdekében. „Értesítéseket küldünk az érintett lakótársulásoknak, mint szerződésbeli partnereknek, de teljes mértékű érdektelenséggel kezelték azokat, és nem csökkentették a tartozásaikat. Tekintettel az adott helyzetre, kénytelenek vagyunk a szélsőséges eljáráshoz folyamodni, (…) az ivóvízszolgáltatás beszüntetni” – tájékoztatott az Aquaserv.

A szolgáltató kizárólag azoknál a fogyasztói pontoknál zárja el a csapokat, ahol adósságok halmozódtak fel. Ezért arra kéri a lakótársulások képviselőit, állítsák össze azon lépcsőházak listáját, ahol a legnagyobb a hiány. Ugyanakkor az illetékes hatóságokat is értesítette az intézkedés felől, közöttük a Maros Megyei Közegészségügyi Hatóságot, a Fogyasztóvédelmet, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalt, valamint a Prefektusi Hivatalt, amelyek mind támogatják az Aquaserv döntését.

A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy az érintett lakosság készüljön fel az ivóvíz-mentes napokra azáltal, hogy elegendő vizet tárol a fiziológiai szükségletek, a személyes higiénia és a mindennapi betevő elkészítésének a fedezésére.

forrás: marosvasarhelyi.info

 

Ennyien olvasták: 282

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.