Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

Tömbházak maradnak ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen

Központ július 3, 2013 Belföld

Tömbházak maradnak ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen

Több tömbház marad ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen, Maroskeresztúron és Nyárádtőn, a felhalmozott adósságok miatt. Mindemellett az érintett lakótársulások nem reagáltak az Aquaserv ivóvízszolgáltató figyelmeztetéseire sem.

Aquaserv szolgáltató szerint, összesen 7 lakótársulásnak 1 millió lejt meghaladó tartozása van az Aquaserv felé, emiatt a fogyasztók július 9-től ivóvíz nélkül maradnak.

Az Aquaserv képviselői kihangsúlyozták, azt követően döntöttek a vízcsapok elzárása mellett, miután minden előzetes lépést megtettek az adósságok törvényes behajtása érdekében. „Értesítéseket küldünk az érintett lakótársulásoknak, mint szerződésbeli partnereknek, de teljes mértékű érdektelenséggel kezelték azokat, és nem csökkentették a tartozásaikat. Tekintettel az adott helyzetre, kénytelenek vagyunk a szélsőséges eljáráshoz folyamodni, (…) az ivóvízszolgáltatás beszüntetni” – tájékoztatott az Aquaserv.

A szolgáltató kizárólag azoknál a fogyasztói pontoknál zárja el a csapokat, ahol adósságok halmozódtak fel. Ezért arra kéri a lakótársulások képviselőit, állítsák össze azon lépcsőházak listáját, ahol a legnagyobb a hiány. Ugyanakkor az illetékes hatóságokat is értesítette az intézkedés felől, közöttük a Maros Megyei Közegészségügyi Hatóságot, a Fogyasztóvédelmet, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalt, valamint a Prefektusi Hivatalt, amelyek mind támogatják az Aquaserv döntését.

A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy az érintett lakosság készüljön fel az ivóvíz-mentes napokra azáltal, hogy elegendő vizet tárol a fiziológiai szükségletek, a személyes higiénia és a mindennapi betevő elkészítésének a fedezésére.

forrás: marosvasarhelyi.info

 

Ennyien olvasták: 315

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.