Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

Tragikus balesetben meghalt Sorin Ţerbea üzletember

Központ július 29, 2013 Belföld

Tragikus balesetben meghalt Sorin Ţerbea üzletember

Sorin Terbea, 50 éves marosvásárhelyi üzletember és még négy személy társa egy helikopter-szerencsétlenségben. A baleset ma )hétfőn) fél 9-kor történt, amikor is a gép egy Vásárhelytől 45 kilométerre levő településen (Mezőtóhát) egy tóba zuhant.

 

Gagyi Mihai, a Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőség szóvivője elmondása szerint a helikopter fedélzetén hat – három német nemzetiségű üzletember, Sorin Terbea és alkalmazottja, illetve a pilóta – személy tartózkodott, amelyből öt életét vesztette, Terbea alkalmazottja pedig súlyos sérüléseket szenvedett, akit jelenleg a Maros Megyei Sürgősségi Kórházban kezelnek.

Mezőtóhát polgármestere, Ovidiu Petru Oltean a Mediafaxnak elmondta, hogy Terbea és társai a helyi bútorgyárat látogatták meg, ám az üzletembert az Országos Korrupcióellenes Ügyészség kereste telefonon, amelynek következtében ingerültté vált, és azonnal távozni szándékoztak.

                  

Sorin Țerbeát egyébként a “Helikopter-csúszópénz” néven elhíresült ügyben állították bíróság elé, amelyben azzal gyanúsították, hogy 2011. május 21-én, a Marosvásárhelyi FCM – Kolozsvári U 1. ligás futballmérkőzés alkalmával 19 ezer eurót adott át közvetítők révén az Országos Labdarúgó-játékvezetői Testület, a CCA akkori elnökének, Vasile Avramnak, hogy a 2011/2012-es évadban a vásárhelyi klub által kedvelt bírókat nevezzenek a bajnoki mérkőzéseikre. Amellett Avramot térítésmentesen elszállították Bukarestből Marosvásárhelyre és vissza egy bérelt helikopterrel, az utaztatás költségét további 3000 euróra tette a nyomozó hatóság.

Részletekkel visszatérünk.

forrás: adevarul, digi24, mediafax

fotó: mediafax

Ennyien olvasták: 426

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.