Központ
2019. december 15. vasárnap, Valér

Tüntetők törték be a kulturális miniszter autójának szélvédőjét

Központ október 18, 2013 Belföld

Tüntetők törték be a kulturális miniszter autójának szélvédőjét

A verespataki beruházás miatt tiltakozó aktivisták zavarták meg Daniel Barbu kulturális miniszter programját csütörtök este Bukarestben. A miniszterre bankjegyeket szórtak, és távozásakor betörték autója hátsó szélvédőjét.

 

Körülvették és megrongálták a román kulturális miniszter gépkocsiját a verespataki bányaberuházás engedélyezése ellen tiltakozó tüntetők csütörtök este Bukarestben, az incidensben Daniel Barbu tárcavezető nem sérült meg.

A tárcavezető egy kulturális vitaesten vett részt egy óvárosi kávéházban, amikor a beszélgetést megzavarták a terembe behatoló tüntetők. Nem hagyták szóhoz jutni a minisztert. Hangoskodva a lemondását követelték a teremben, majd egyikük egy köteg bankjegyet dobott az arcába. „Mennyi csúszópénzt fogadtál el?” – kiabálta több demonstráló a Maszol beszámolója szerint.

Távozáskor, miután a miniszter beült gépkocsijába, a hangoskodók ütni kezdték a járművet, egyikük pedig betörte a hátsó ablakot. Rövid dulakodás után a demonstrálókat a rendőrség visszaszorította és a miniszter távozott. Barbu néhány hete úgy nyilatkozott: a verespataki kulturális örökséget nem veszélyezteti a tervezett bánya-beruházás.

Victor Ponta kormányfő egy csütörtök esti televíziós műsor vendégeként elfogadhatatlannak nevezte a miniszter elleni támadást, és a tettesek felelősségre vonását kérte. Rámutatott: bár a hetek óta zajló tüntetéseket nem jelentették be, és a demonstrálók rendszeresen akadályozzák a forgalmat, a rendőrség sosem alkalmazott erőt a békés tüntetőkkel szemben, mert a kormány tiszteletben tartják a véleményszabadságot. Az erőszakos fellépést azonban nem tűrik el – tette hozzá.

Forrás: mti, maszol

Ennyien olvasták: 301

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.