Központ
2017. szeptember 26. kedd, Jusztina
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Újabb Oltyán bemutató

Központ március 21, 2013 Belföld

oltyanÚjabb Oltyán bemutató

A huszonhárom éve halott Oltyán László író, újságíró most lenne hetvennyolc éves. Az 1979-ben írt Pihenő a hegyen című regénye az olvasó számára igazi szenzáció: bizonyítja, hogy a legvadabb diktatúra idején is készültek olyan művek – amelyeket ugyan az asztalfióknak szántak! –, amelyek a magyar regényírás legjobb hagyományait folytatva olyan kérdésekre keresik a választ, mint a hatalom bűvkörében lehet-e tisztának, igaznak, nagybetűs Embernek maradni?

Lehet-e úgy élni, hogy az önmagát talpig becsületesnek tartó főhős elfogadja a hatalom juttatásait, a felfelé buktatással járó kegyeket, lehetőségeket?

Oltyán László egyértelmű válasza: így nem lehet élni! Törvényszerű a főhős bukása, öngyilkossága!

Oltyán László Pihenő a hegyen című regényének ünnepélyes bemutatására 2013. március 22-én délután öt órakor kerül sor a marosvásárhelyi unitárius egyházközség Bolyai téri tanácstermében, annyi nevezetes előadás, kiállítás színhelyén.

A kötetet bemutatja: H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója, és Tófalvi Zoltán, író, történész, a kéziratot gondozó, sajtó alá rendező egykori pályatárs. A könyvbemutatón jelen lesz Oltyán László özvegye is.


Ennyien olvasták: 143

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.