oltyan
Belföld

Újabb Oltyán bemutató

oltyanÚjabb Oltyán bemutató

A huszonhárom éve halott Oltyán László író, újságíró most lenne hetvennyolc éves. Az 1979-ben írt Pihenő a hegyen című regénye az olvasó számára igazi szenzáció: bizonyítja, hogy a legvadabb diktatúra idején is készültek olyan művek – amelyeket ugyan az asztalfióknak szántak! –, amelyek a magyar regényírás legjobb hagyományait folytatva olyan kérdésekre keresik a választ, mint a hatalom bűvkörében lehet-e tisztának, igaznak, nagybetűs Embernek maradni?

Lehet-e úgy élni, hogy az önmagát talpig becsületesnek tartó főhős elfogadja a hatalom juttatásait, a felfelé buktatással járó kegyeket, lehetőségeket?

Oltyán László egyértelmű válasza: így nem lehet élni! Törvényszerű a főhős bukása, öngyilkossága!

Oltyán László Pihenő a hegyen című regényének ünnepélyes bemutatására 2013. március 22-én délután öt órakor kerül sor a marosvásárhelyi unitárius egyházközség Bolyai téri tanácstermében, annyi nevezetes előadás, kiállítás színhelyén.

A kötetet bemutatja: H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója, és Tófalvi Zoltán, író, történész, a kéziratot gondozó, sajtó alá rendező egykori pályatárs. A könyvbemutatón jelen lesz Oltyán László özvegye is.


Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.