Központ
2017. november 18. szombat, Jenő
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Havazás
Kedd
Havazás

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

Központ július 10, 2013 Belföld

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

A hatóságok mentették meg azt a két liovi gyereket, akiket állatként neveltek szüleik, sem beszélni, sem járni nem tudnak.

 

A 12 és 4 éves gyerekek egy igazi horrorisztikus helyen, a külvilágtól elzárva, egy mocskos szobában éltek, ahonnan szüleik nem engedték ki őket, és nem is törődtek velük. Amikor a hatóságok megtalálták őket, a gyerekek sem járni, sem beszélni, sem maguktól étkezni nem tudtak.

A 12 éves Lubomir és a 4 éves Yurii számára a világot egy szeméttel, és porral teli szoba jelentette, két mocskos matraccal a földön, valamint egy rozsdás kagyló és egy gázkályha. A szomszéd szerint a gyerekek apja felszólította őt, hogy ne foglalkozzon a család dolgaival, valamint meg is fenyegette, hogy lelövi fegyverével.

A gyerekek anyja soha nem jött ki a házból, és látogatókat sem engedett be. A szomszédok arról számoltak be, hogy egy kórház orvosainak segítségét kérték, hogy avatkozzanak be, de semmi sem történt. A történet akkor kapott nagy nyilvánosságot, mikor egy nap a ház ajtaján ügyészek kopogtattak, akik meg akarták tudni, miért nem járnak iskolába a gyerekek.

Nazar Stepanchak, a liovi ügyészség képviselője szerint az évek során a gyerekek semmilyen orvosi ellátásban nem részesültek. „Nem tudnak beszélni, járni, csak kúszni próbáltak. Egyedül enni sem képesek, nekünk kell etetnünk őket” – számolt be Dmytro Kvit, a liovi gyerekkórház orvosa.

A rendőrök megtudták, a gyerekek apjának alkoholproblémái vannak, de a szülőknek van jövedelmük, így a szegénység nem lehetett a kegyetlen bánásmód oka. Nazar Stepanchak szerint az anyának kereskedelmi egyetemi végzettsége van, az apa a piacon árul.

A két kisfiú jelenleg a liovi gyerekkórházban van, ahol bőrbetegségek és tetvesedés miatt kezelik őket. A testvérpár mindaddig biztosan állami gondozásban marad, amíg a bíróság döntést hozz arról, hogy a szülők nevelhetik-e tovább gyerekeiket.

Forrás: manna.ro/stirileprotv.ro

 

Ennyien olvasták: 181

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.