Központ
2020. május 29. péntek, Magdolna

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

Központ július 10, 2013 Belföld

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

A hatóságok mentették meg azt a két liovi gyereket, akiket állatként neveltek szüleik, sem beszélni, sem járni nem tudnak.

 

A 12 és 4 éves gyerekek egy igazi horrorisztikus helyen, a külvilágtól elzárva, egy mocskos szobában éltek, ahonnan szüleik nem engedték ki őket, és nem is törődtek velük. Amikor a hatóságok megtalálták őket, a gyerekek sem járni, sem beszélni, sem maguktól étkezni nem tudtak.

A 12 éves Lubomir és a 4 éves Yurii számára a világot egy szeméttel, és porral teli szoba jelentette, két mocskos matraccal a földön, valamint egy rozsdás kagyló és egy gázkályha. A szomszéd szerint a gyerekek apja felszólította őt, hogy ne foglalkozzon a család dolgaival, valamint meg is fenyegette, hogy lelövi fegyverével.

A gyerekek anyja soha nem jött ki a házból, és látogatókat sem engedett be. A szomszédok arról számoltak be, hogy egy kórház orvosainak segítségét kérték, hogy avatkozzanak be, de semmi sem történt. A történet akkor kapott nagy nyilvánosságot, mikor egy nap a ház ajtaján ügyészek kopogtattak, akik meg akarták tudni, miért nem járnak iskolába a gyerekek.

Nazar Stepanchak, a liovi ügyészség képviselője szerint az évek során a gyerekek semmilyen orvosi ellátásban nem részesültek. „Nem tudnak beszélni, járni, csak kúszni próbáltak. Egyedül enni sem képesek, nekünk kell etetnünk őket” – számolt be Dmytro Kvit, a liovi gyerekkórház orvosa.

A rendőrök megtudták, a gyerekek apjának alkoholproblémái vannak, de a szülőknek van jövedelmük, így a szegénység nem lehetett a kegyetlen bánásmód oka. Nazar Stepanchak szerint az anyának kereskedelmi egyetemi végzettsége van, az apa a piacon árul.

A két kisfiú jelenleg a liovi gyerekkórházban van, ahol bőrbetegségek és tetvesedés miatt kezelik őket. A testvérpár mindaddig biztosan állami gondozásban marad, amíg a bíróság döntést hozz arról, hogy a szülők nevelhetik-e tovább gyerekeiket.

Forrás: manna.ro/stirileprotv.ro

 

Ennyien olvasták: 370

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.