Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Válasz Kovács Péternek, az RMDSZ főtitkárának

Központ január 16, 2013 Belföld

Válasz Kovács Péternek, az RMDSZ főtitkárának

Levelemet válaszként írom Kovács Péternek, az RMDSZ főtitkárának megjelent nyílt levelére.

 

Főtitkár úr, egyike vagyok azoknak az ön szerint kárt okozóknak, akik az RMDSZ-ben önkéntesen tevékenykedtek. “Károkozói” tevékenységemet 1990 elején kezdtem, amikor részt vettem kb. 400, ugyancsak önkéntes résztvevővel együtt a marosvásárhelyi bőr- és kesztyűgyárban megtartott első RMDSZ-gyűlésen. Aztán többezres önkéntes tömeggel együtt ott voltam azon a bizonyos könyves-gyertyás tüntetésen. Igen, tisztelt főtitkár úr, önkéntesen voltunk ott, belső indíttatásból, nem küldött senki, mentünk magunktól. Nem hiányoztam az 1990. március 20-i tüntetésről sem, édesanyámmal és akkor egyetemista lányommal együtt tüntettünk a magyar oktatásért. ÖNKÉNTESEN! Ön hol volt akkor, főtitkár úr?

Ön azzal vádolja a marosvásárhelyi szervezetet, hogy nem volt képes “kitermelni” életképes polgármester-jelöltet. Szíves tudomására szeretném hozni, hogy 2000-tôl, azaz 12 éve a marosvásárhelyi szervezet kizárólag azt a jelöltet támogathatta, akit a megyei szervezet javasolt. Nem volt beleszólása a marosvásárhelyi szervezetnek ebbe az országosan is nagyon fontos stratégiai kérdésbe. Viszont volt másnak, amit teljes mértékben megértettünk. Ön szerint, főtitkár úr, melyik nem volt „életképes” a jelöltek közül? Dr. Kelemen Atilla parlamenti képviselő, a képviselőház mezőgazdasági szakbizottságának több éven át elnöke, Borbély László parlamenti képviselő, volt miniszter, jelenleg az RMDSZ politikai alelnöke, vagy talán Frunda György volt szenátor, elismert jogász? Egyik sem volt életképes? Hát akkor ki az életképes?

Önkéntesen dolgozó és ön szerint kárt okozó társaim nevében közlöm önnel, főtitkár úr, hogy ezzel a levelével egyetlen pluszszavazatot sem szerzett a szövetségnek. Sőt, ellenkezőleg. Sértegettek bennünket eleget, kibírtuk, az ön levelét is elviseljük, de azt elhiheti nekünk, hogy ezt a levelet nem díjazza a marosvásárhelyi magyarság.

Tisztelettel,

Gál Éva

Mint ismeretes, Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Alapjaiból kell újjáépíteni a vásárhelyi RMDSZ-t címmel írt nyílt levelet, amelyben bírálja a Szövetslg marosvásárhelyi szervezetét.

„Van cirkusz, vannak klikkek, vannak személyes érdekek, vannak szervezeten belül “önkéntes munkát vállalók”, akik többet ártanak, mint segítenek. Ez nem mehet így tovább! Gyökerében kell megszüntetni mindent, és valami mást, újat kell építeni” – áll többet között Kovács levelében.

Hozzáteszi: „Mindezekkel együtt az elsődleges felelősség a marosvásárhelyi szervezet vezetőit illeti. Érdemes lenne készíteni egy felmérést a városban élő magyarok körében, meg kéne kérdezni: tudják-e, ki a városi szervezet elnöke, kik az alelnökök, kik a körzeti elnökök, ki az alpolgármester, vagy akár kik az önkormányzati képviselők. A választ mindenféle mérés nélkül most tudom borítékolni: a helyi vezetők ismertsége nulla.”

Ennyien olvasták: 386

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.