Belföld

Védőoltások Európai Hete Maros megyében

Védőoltások Európai Hete Maros megyében

Megkezdődött a Védőoltások Európai Hete Maros megyében. Ennek kapcsán a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság rózsahimlő és kanyaró elleni oltókampányt szervez április 27-ig.

 

Továbbá tájékoztatja a lakosságot ezen védőoltások fontosságáról, a betegségek megelőzése érdekében. Egyelőre azokat a gyerekeket oltják be, akik még nem kapták meg a megelőzéshez szükséges dózist.

A Hidegvölgyben 75 gyerek kapta meg az ellenszert, ezt követően, április 22. és 26. között, a szászrégeni Apalina negyedben, valamint Mezőpagocsán folytatódik az oltókampány.

Április 25-én a Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztató jellegű eseményt szervez Segesváron, a roma nemzetiségűeknek, valamint 26-án a marosvásárhelyi egészségügyi közvetítőknek.


A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselői szerint, tavaly megkétszereződött, sőt háromszorosára növekedett a rózsahimlős és kanyarós megbetegedések száma megyénkben. Míg 2011-ben 111 kanyarós esetet regisztráltak, addig 2012-ben a megbetegedések száma 213-ra emelkedett. A rózsahimlős esetek ennél drasztikusabb emelkedést mutattak tavaly, amikor 143 megbetegedést regisztráltak, a 2011-ben számlált 50 beteghez képest.

forrás: marosvasasrhelyi.info

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.