Központ
2017. november 21. kedd, Olivér
Havazás
Holnap
Havazás
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Védőoltások Európai Hete Maros megyében

Központ április 23, 2013 Belföld

Védőoltások Európai Hete Maros megyében

Megkezdődött a Védőoltások Európai Hete Maros megyében. Ennek kapcsán a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság rózsahimlő és kanyaró elleni oltókampányt szervez április 27-ig.

 

Továbbá tájékoztatja a lakosságot ezen védőoltások fontosságáról, a betegségek megelőzése érdekében. Egyelőre azokat a gyerekeket oltják be, akik még nem kapták meg a megelőzéshez szükséges dózist.

A Hidegvölgyben 75 gyerek kapta meg az ellenszert, ezt követően, április 22. és 26. között, a szászrégeni Apalina negyedben, valamint Mezőpagocsán folytatódik az oltókampány.

Április 25-én a Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztató jellegű eseményt szervez Segesváron, a roma nemzetiségűeknek, valamint 26-án a marosvásárhelyi egészségügyi közvetítőknek.


A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselői szerint, tavaly megkétszereződött, sőt háromszorosára növekedett a rózsahimlős és kanyarós megbetegedések száma megyénkben. Míg 2011-ben 111 kanyarós esetet regisztráltak, addig 2012-ben a megbetegedések száma 213-ra emelkedett. A rózsahimlős esetek ennél drasztikusabb emelkedést mutattak tavaly, amikor 143 megbetegedést regisztráltak, a 2011-ben számlált 50 beteghez képest.

forrás: marosvasasrhelyi.info

Ennyien olvasták: 161

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.