Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Veszélyben a sürgősségi telefonhívások

Központ április 30, 2013 Belföld

Veszélyben a sürgősségi telefonhívások

Elutasította a marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület a SC Radiotel Mureş kérését, amelyben a cég annak a szerződésnek a meghosszabbításáért folyamodott, amely az általuk használt adóvevő antennák helyszínül szolgáló földterület bérléséről szól.

 

A Radiotel a SMURD és a 112-es sürgősségi szolgálat és a Speciális Telekommunikációs Szolgálat rendszerét működteti. A cégnek júniusig szól a Somostetőn levő 200 négyzetméteres területre a bérleti szerződése, így ha az önkormányzat addig nem talál megoldást a kérdésre, azt követően beszünteti tevékenységét, és sem a SMURD sem pedig a 112-es sürgősségi szolgálat nem lesz hívható.

A hétfői rendkívüli tanácsülésen az önkormányzati képviselők ennek ellenére sem öt, sem két évre, sem pedig hat hónapra nem hosszabbították meg a Radiotel bérleti szerződését. Cornel Brişcaru USL-s önkormányzati képviselő azt nyilatkozta, hogy tudomása van olyan kezdeményezésről, amely hasonló, 200 ezer eurós adóvevő torony felállítását irányozná elő. Brişcaru szerint ezt a javaslatot május végén tárgyalják az önkormányzati képviselők.

forrás: citynews.ro, vasarhely.ro

Ennyien olvasták: 399

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.