Hír & hírháttér Hírek Társadalom

Ferenc pápa: az egyház mindenki számára példakép legyen

A papok legyenek jó pásztorok – ezt szorgalmazta egyháza tagjaitól Ferenc pápa a római kúria szentévi ünnepnapján hétfőn, amikor az egyházfő a bíborosoktól külön, a világi hívek között elvegyülve lépett be a Szent Péter-bazilikába.

pope-francis-greets-faithful-at-copacabana-beach-data

Ferenc pápa a Vatikánban dolgozó egyháziaknak és világiaknak mutatott be misét a római kúria, a vatikánvárosi kormányzóság és a Szentszékkel kapcsolatos minden más egyházi intézmény jubileumi napján. Az irgalmasságnak szentelt szentévben tartott ünnepnapon Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy az egyház tagjainak példaképnek kell lenniük mindenki számára.
Az egyházfő hozzátette, hogy a papoknak az egyházi hivatalokban is „pásztori magatartást” kell tanúsítani mindazok iránt, akikkel mindennap együtt dolgoznak. Az olasz sajtó elemzése szerint Ferenc pápa ezzel a vatikáni világi beosztottakkal szembeni esetleges „arroganciára” kívánt nemet mondani.
A Vatikánban dolgozó bíborosok, püspökök és papok, valamint a világiak – mintegy ötezer ember – a december 8-án megnyitott szent kapun keresztül léptek be a Szent Péter-bazilikába. A menetet a bíborosok és püspökök vezették, de Ferenc pápa kilépett soraikból és a Vatikán laikus dolgozói közé állt be, akik között a Vatikánban alkalmazott takarítók és munkások is voltak. Ferenc pápa nem közölte előre szándékát a biztonsági emberekkel sem, akik így hirtelen alkalmazkodtak az egyházfőhöz.

forrás: MTI

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.