Központ
2020. augusztus 08. szombat, László

2013 legfontosabb vásárhelyi hírei

Központ december 26, 2013 Vélemény

 FerenczZsombor2013  legfontosabb
vásárhelyi  hírei

Az alpolgármester lemondta a székét!

A város egyik legismeretlenebb politikusa, Józsa Tibor megunta a több hónapos kilátástalan alpolgármesteri tevékenységet, és „lemondta a székét” városi tanácsos kollégája, Peti András javára. Az eseményre összehívott sajtótájékoztató elmaradt, mivel a megjelent újságírók közül senki sem ismerte fel a búcsúzó alpolgármestert.

 

Tömegesen költöznek  Marosszentgyörgyre a vásárhelyi magyarok!

A Vásárhelyi Forgatag kiforgatta magyar lakosaiból Vásárhelyt, miután a rendezvénynek nem adott otthont Bernády városa. Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere a vásárhelyiek türelmét kérte, mivel a letelepedni vágyók sora a Polgármesteri Hivatal épületétől a Vegyipari Kombinát piros-sárga-kékre festett kéményéig ért. A szentgyörgyi önkormányzat Európai Uniós alapokból praktikus, forgatag-biztos barakkokat fog beszerezni a csalódott vásárhelyiek számára.

A színházigazgató „egy lóért adta az országát”
A Nemzeti Színház igazgatója, alpolgármester kollégájának a mintájára, szintén „lemondta a székét”, és távozott a megyei tanácsosi funkciójából. Nem derült fény arra a részletre, hogy a politika volt-e alkalmatlan a teátrális igazgató számára, vagy éppen fordítva, de tény és való, hogy a párttársai nem hullajtottak miatta krokodilkönnyeket. Egy színésszel kevesebb a politikában, és egy volt politikussal több a színház világában.

A Félsziget nevet visszahozták Marosvásárhelyre!
A Félszigetnek, azaz minden idők legjobb és legnagyobb ifjúsági fesztiváljának a márkanév-tulajdonosa úgy döntött, visszahozza azt – mármint az elnevezést – Marosvásárhelyre. Ezzel a lépéssel igazságtétel született arra a gaztettre, amelynek során aljas kolozsvári mócok, RMDSZ-vezetők segédletével, az éjszaka leple alatt ellopták Vásárhelyről az egyetlen valamirevaló márkanevet, a Félszigetet. Az eseményről a megyei tanács elnöke, Ciprian Dobre, és a megyei tanács RMDSZ-frakciójának a vezetője, Kelemen Márton számoltak be egy „Félsziget” feliratú fehér lappal a kezükben.

Stratégiaváltás az RMDSZ-ben
A magyarságért folytatott küzdelmeinek a sikertelenségét megunva, új stratégiát dolgozott ki az RMDSZ. Ahhoz, hogy eredményeket is felmutathassanak, ezentúl nem a magyarok, hanem más együtt élo nemzetiségek érdekeit fogják védeni. A stratégia életbe léptetésével az alakulat szociális ügyekért felelős alelnökét bízták meg. Médiapartnernek Székelyföld hangját és Erdély tévéjét nevezték ki.

Egy kórteremben a két orvoskolléga
Ugyanabban a kórházi teremben ápolják Marosvásárhely polgármesterét és a MOGYE rektorát, miután mindkettőjüket az ideggyógyászatra szállították. A polgármester rosszulléti tüneteit nagy valószínűséggel az Országos Diszkriminációellenes Tanács magyarellenességért kirótt büntetése, a rektorét pedig feltételezhetően a MOGYE magyar karának az akkreditálása okozhatta. Az őket helyettesítő Peti András és Szabó Béla jókívánságaikat küldték a lábadozó betegeknek.

Share Button
Ennyien olvasták: 388

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.