Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Borús
Ma
Borús
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Borús
Vasárnap
Borús

2013 legfontosabb vásárhelyi hírei

Központ december 26, 2013 Vélemény

 FerenczZsombor2013  legfontosabb
vásárhelyi  hírei

Az alpolgármester lemondta a székét!

A város egyik legismeretlenebb politikusa, Józsa Tibor megunta a több hónapos kilátástalan alpolgármesteri tevékenységet, és „lemondta a székét” városi tanácsos kollégája, Peti András javára. Az eseményre összehívott sajtótájékoztató elmaradt, mivel a megjelent újságírók közül senki sem ismerte fel a búcsúzó alpolgármestert.

 

Tömegesen költöznek  Marosszentgyörgyre a vásárhelyi magyarok!

A Vásárhelyi Forgatag kiforgatta magyar lakosaiból Vásárhelyt, miután a rendezvénynek nem adott otthont Bernády városa. Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere a vásárhelyiek türelmét kérte, mivel a letelepedni vágyók sora a Polgármesteri Hivatal épületétől a Vegyipari Kombinát piros-sárga-kékre festett kéményéig ért. A szentgyörgyi önkormányzat Európai Uniós alapokból praktikus, forgatag-biztos barakkokat fog beszerezni a csalódott vásárhelyiek számára.

A színházigazgató „egy lóért adta az országát”
A Nemzeti Színház igazgatója, alpolgármester kollégájának a mintájára, szintén „lemondta a székét”, és távozott a megyei tanácsosi funkciójából. Nem derült fény arra a részletre, hogy a politika volt-e alkalmatlan a teátrális igazgató számára, vagy éppen fordítva, de tény és való, hogy a párttársai nem hullajtottak miatta krokodilkönnyeket. Egy színésszel kevesebb a politikában, és egy volt politikussal több a színház világában.

A Félsziget nevet visszahozták Marosvásárhelyre!
A Félszigetnek, azaz minden idők legjobb és legnagyobb ifjúsági fesztiváljának a márkanév-tulajdonosa úgy döntött, visszahozza azt – mármint az elnevezést – Marosvásárhelyre. Ezzel a lépéssel igazságtétel született arra a gaztettre, amelynek során aljas kolozsvári mócok, RMDSZ-vezetők segédletével, az éjszaka leple alatt ellopták Vásárhelyről az egyetlen valamirevaló márkanevet, a Félszigetet. Az eseményről a megyei tanács elnöke, Ciprian Dobre, és a megyei tanács RMDSZ-frakciójának a vezetője, Kelemen Márton számoltak be egy „Félsziget” feliratú fehér lappal a kezükben.

Stratégiaváltás az RMDSZ-ben
A magyarságért folytatott küzdelmeinek a sikertelenségét megunva, új stratégiát dolgozott ki az RMDSZ. Ahhoz, hogy eredményeket is felmutathassanak, ezentúl nem a magyarok, hanem más együtt élo nemzetiségek érdekeit fogják védeni. A stratégia életbe léptetésével az alakulat szociális ügyekért felelős alelnökét bízták meg. Médiapartnernek Székelyföld hangját és Erdély tévéjét nevezték ki.

Egy kórteremben a két orvoskolléga
Ugyanabban a kórházi teremben ápolják Marosvásárhely polgármesterét és a MOGYE rektorát, miután mindkettőjüket az ideggyógyászatra szállították. A polgármester rosszulléti tüneteit nagy valószínűséggel az Országos Diszkriminációellenes Tanács magyarellenességért kirótt büntetése, a rektorét pedig feltételezhetően a MOGYE magyar karának az akkreditálása okozhatta. Az őket helyettesítő Peti András és Szabó Béla jókívánságaikat küldték a lábadozó betegeknek.

Share Button
Ennyien olvasták: 182

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.