Központ
2017. augusztus 17. csütörtök, Jácint
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Derült
Holnap
Derült
Derült
Szombat
Derült

„A magyar tanárok nem tüntetnek”

Központ október 5, 2011 Vélemény

„A magyar tanárok nem tüntetnek”

Hétfőn külön tanévnyitó ünnepséget tartottak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar diákjai számára. A hivatalos rendezvényre a Kultúrpalotában került sor. Az egyetem rektorhelyettese, dr. Nagy Örs azt mondta, figyelemfelkeltő szándékkal vonultak külön, mert jelezni kívánták, hogy a magyar kar ügye megoldásra vár. Holnaptól minden visszatér a régi kerékvágásba, a kurzusok magyarul lesznek, a gyakorlat románul – tette hozzá. „A magyar tanárok nem tüntetnek. De fel akartuk hívni a figyelmet, hogy a helyzet megoldást kér” – mondta a rektorhelyettes.

Nem hiszek a fülemnek! Aszongya a rektorhelyettes úr, hogy „a magyar tanárok nem tüntetnek”, csupán a figyelmet akarják a megoldást követelő helyzetre terelni. Ezek szerint Nagy Örs úgy véli, még nincs eléggé a figyelem középpontjában a MOGYE, pontosabban a magyar nyelvű orvosképzés ügye.

Kérdem én: vajon hol volt az utóbbi két-három hónap alatt a rektorhelyettes úr? Megtoldom: hol volt az utóbbi két évtized alatt?

És vajon hol volt az „erdélyi magyarság érdekvédelmi és közképviseleti szervezete”? Megmondom: az utóbbi két évtizedből legalább 11 évig kormányon vagy kormányközeli helyzetben. S akkor?


Share Button
Ennyien olvasták: 232

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.