Központ
2018. szeptember 22. szombat, Móric

„A szabad világ kancellárja”

Szentgyörgyi László december 17, 2015 Vélemény

lacikicsiMONDOM A MAGUNKÉT

Mármint Angela Merkel, akit alig egy hete választott az év emberének a Time magazine szerkesztősége, mert szerintük „nála erkölcsösebben senki nem vezeti az országát a mai világban”. Hogy miként, milyen meggondolások alapján jutottak erre a következtetésre az említett sajtóorgánumnál, egyelőre nem tudni. Talán segít helyesen értékelni a díjat, ha rögzítjük: „multikulti mutti” az Iszlám Állam vezetőjét, al-Baghdadit előzte meg a sorban.

A magazin főszerkesztője szerint Merkel a görög válságra, illetve a menekültkrízisre adott válaszaival érdemelte ki a címet. Többek között azért, mert „mindvégig erkölcsösen vezette országát egy olyan világban, ahol az erkölcsösségnek egyre inkább híja van”. Hát ez utóbbi állítással mélységesen egyetérthetünk. Egyébként érdemes lenne elgondolkodni azon is, mennyire lehetett erkölcsös az amerikai titkosszolgálatok ama eljárása, hogy lehallgassa az egyik legfőbb szövetségesének tekintett ország vezetőjét, a „szabad világ kancellárját”. Amiként azt is jó volna tudni, van-e összefüggés a politikailag korábban elvszerűen működő Merkel – a multikulti halálát is ő állapította meg – viselkedésében bekövetkezett fordulat és a szintén amerikaiak által kirobbantott Wolkswagen-botrány között. Nem másért, de tudjuk – ha igaz, egykori külügyminisztere, Henry Kissinger mondta –: az USA-nak érdekei vannak, nem barátai.

Alig ültek el a díjazás kiváltotta kommentárok, máris érkezett az újabb hír, miszerint a Financial Times gazdasági napilap is az év emberévé választotta a német kancellárt. Az indoklás szerint „a menekültválság közepette Merkel alig néhány hét leforgása alatt átalakult a világ és a németek szemében egyaránt”. Hát ez valóban így van, hisz amióta a wilkommenskultur jegyében országa és Európa nyakába szabadította a muzulmán migránsáradatot, sokan vannak, s egyre többen lesznek, akik a keresztény Európa sírásóját látják benne, s nem ok nélkül.

Miközben egyre nő a szakadék a politikai döntéshozók és a választópolgárok között, a Der Spiegel által közzétett másik felmérés szerint a németek többsége úgy érzi, a bevándorlókkal terroristák érkezhetnek Németországba – tegyük hozzá: az egész Európai Unióba – , ezért fél a terrorizmus veszélyének megnövekedésétől. Az, hogy szakemberek kimutatták, az eddig érkezett mintegy millió migránsnak alig tizede alkalmas arra, hogy elhelyezkedjen, holott a német gazdaságnak rövid és középtávon durván hatszázezer munkavállalóra lenne szüksége, látszólag senkit sem érdekel.

Share Button
Ennyien olvasták: 734

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.