Központ
2020. június 01. hétfő, Tünde

„Áérián” repülőtér-menedzsment 

Molnár Tibor június 30, 2017 Vélemény

Vagy rettenetesen unatkozik a Transilvania Nemzetközi (nem)Repülőtér vezetősége, Peti András igazgatóval az élen (akinek az alpolgár-mesterkedése alatt kábé annyit mozdultak előre a vásárhelyi magyar ügyek, mint egy aszfalthoz hegesztett döglött csórécsiga), vagy arra gondolkoztak, hogy így a kovászosuborka-szezon közepén megviccelnek bennünket, „kedves” (egykori) légiutasokat. Amennyiben utóbbi, akkor igencsak mellényúltak, mert ama közvélemény-kutató kérdőív, amit a TRANSYLVANIA AIRPORT honlapján tettek közzé, még viccnek is rossz. Íme, néhány passzus a kérdések mellé kiposztolt bődületből:

„A Transilvania Nemzetközi Repülőtér fejlesztési stratégiájának keretében a repülőtér vezetősége kérdőíves felmérést kezdeményez „Marosvásárhelyről a világ minden szegletébe” címmel, amelynek az a célja, hogy 2018-tól bővítsük a marosvásárhelyi repülőtér belföldi és külföldi járatainak számát.”

Bővítsük??? Mit bővíteni, a semmit? Marosvásárhelyről a világ minden szegletébe, ez most komoly? Romániának sincs olyan szeglete, ahova el lehetne jutni momentán erről a rep(képtelen)térről, nemhogy a világnak!

„A Transilvania Nemzetközi Repülőtér alig 30 percnyi távolságra van a megyeközponttól, Marosvásárhely belvárosától, és nemcsak a Maros megyeiek, hanem a szomszédos megyékbeliek –  Beszterce-Naszód, Fehér, Hargita, Kovászna és Brassó – is igénybe veszik. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy egy 24.500 négyzetkilométeres területet, és mintegy 2,6 millió lakost szolgál ki. A légikikötő közvetlen közelében fog elhaladni az észak-erdélyi autópálya, amely jelenleg építés alatt áll, és a tervek szerint 2018-ban kerül átadásra.”

A fentinek azon kívül, hogy tényleg ki lehet kocsikázni a főtérről Vidrátszegre egy fél óra alatt, semmiféle valóságtartalma nincs. Merthogy a reptér lassan egy éve egyáltalán nem működik, úgyhogy ne beszéljünk már róla jelen időben; még a szarkáknak is annyira derogál a mostani helyzet, hogy inkább elrepülnek a kolozsvári reptérre károgni. De a legszebb a zárógondolat, mely szerint jövőre meglesz az észak-erdélyi autópálya, melyet idestova tizenöt éve taknyolnak, de még csak utcányi útszakaszok vannak készen, szóval azt vizionálni, hogy jövő évben „átadásra kerül”, kábé akkora ökörség, mint ha valaki azt mondaná, hogy év végéig formaegyes pálya épül a Vácmányon.

(Az előtte szebb napokat megélt reptér igazgatói tisztségét kétes körülmények között elnyerő Peti igazgató úr – egyik jelentkező se írta meg az átmenő ötöst a „versenyvizsgán”, de ő állt a legközelebb hozzá, magyarán ő volt a legkevésbé inkompetens – hadovál továbbá terminál- meg parkoló-építésről, tűzoltóautó-vásárlásról, „szabadidő eltöltésére alkalmas terek” kialakításáról meg egyéb sokadrangúságokról. Ahelyett, hogy a kifutópálya-meghosszabbításra fókuszálna, mondjuk; az ugrálóvár még ráér.)

„Megtisztelő számunkra, hogy korábban a mi szolgáltatásainkat választották, és bízunk benne, hogy az Önök segítségével javítani tudjuk a Transilvania Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásait. Ahhoz, hogy fejlődjünk, és a marosvásárhelyit az ország legjobb repülőterei között emlegessék, szükségünk van az Önök észrevételeire is. Éppen ezért arra kérjük Önöket, hogy válaszoljanak az alábbi kérdésekre, segítsenek, hogy eldöntsük, milyen úti célok irányába kellene járatokat indítanunk.”

Segítünk dönteni: a Holdra. Űrhajót. Amelyre ráfér a reptér egész menedzsmentje, és csak oda közlekedik. Nem kis lépés lenne egy embernek, és óriási ugrás az emberiségnek, hanem hatalmas megkönnyebbülés a városnak!

Share Button
Ennyien olvasták: 2525

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.