Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Hóesés valószínű
Hétfő
Hóesés valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Balliberális járvány Marosvásárhelyen

Központ szeptember 5, 2013 Vélemény

FerenczZsomborBalliberális járvány Marosvásárhelyen

Az évtizedekig ránk nehezedő kommunista elnyomás és a folyamatos etnikai tisztogatások következtében az erdélyi magyarok többsége – a különféle pártpolitikai befolyásoktól függetlenül – jobboldali meggyőződésűvé vált. Az utóbbi időben azonban, különböző járványtani tényezők miatt, egy olyan kór ütötte fel a fejét városunkban, amely lényegesen megváltoztatta az itt élő magyar lakosok hangulatát.

Az epidemiológiai kutatások során bebizonyosodott, hogy a fertőző betegségek elterjedésének egyik alapfeltétele a társadalomban bekövetkezett változás. A balliberális járvány esetében ezt a fordulatot a ’89-es rendszerváltás jelentette. Ekkor jött létre az az új politikai alakulat, amely a fertőzés fő hordozójává vált. Az első marosvásárhelyi gócpont a Köcsög utcában lehetett, ahol mind a mai napig folyamatos fertőzésveszéllyel kell számolnunk. A járvány terjedésének egy másik oka a szegényes népegészségügyi állapot, azaz a szükséges (mentál)higiéniai feltételek hiánya. Pontosabban fogalmazva, szükség volt néhány olyan sebezhető állami intézményre, amelyen keresztül az említett politikai alakulat a lakosság felé továbbíthatta a kórokozóit. A fertőzött szervezetek sorában találunk sajtóorgánumokat, színházakat, egyetemeket és más kultúrintézményeket. A nemzetközi utazások szintén elősegítették a járvány terjedését. Az említett kór esetében budapesti, bukaresti és tengerentúli fertőzésre, továbbképzésre gyanakodhatunk, de ez a veszély csak a kiváltságos személyeket fenyegette. A földhözragadt, egyszerű embereknek nem volt, amitől megbetegedniük.

Annak ellenére, hogy Erdélyben nem volt igény a balliberális eszmék meghonosítására, a vírus hordozói meglepő makacssággal osztották és osztják ma is az „örömhírt”. Az „anyavállalatuk” már rég csődbement, és ideje lett volna már itt is a „megtisztulásnak”, de bizonyos fáziskéséseknek köszönhetően, az RMDSZ ernyős szerkezete mögé megbújva, mind a mai napig terjed a kór. A fertőzött személyek állami pénzekhez való hozzáférése a terjedési veszély további fokozódását eredményezte. Erdély, és ezen belül Marosvásárhely a balliberális kór melegágyává vált. Amíg nem lesz egy tényleges hatalomváltás az érdekvédelmi képviseleteinken belül és kívül, a hatalmat gyakorló magyarjaink pedig csak a balliberális küldetésükkel lesznek elfoglalva, nem számíthatunk közösségünk kigyógyulására. Addig is maradnak nekünk a „más nemzeteket féltő álmagyarok”, a Wass Albert műveit giccsként kezelő „véleményformálók”, az autonómiában kételkedő, kishitű egyetemi tanárok, és olyan politikusok, akik önként lemondanak a magyarok jogairól, a megoldások helyett pedig csak magyarázkodást nyújtanak.

A helyzet javulását elősegíthetik az időjárásban bekövetkező változások. Olyan környezeti feltételek kialakulása, amelyek megakadályozzák a járvány további terjedését, és előidézik a kórokozók megsemmisülését. Ehhez pedig nagy szükség van önmagunk felvállalására, a civil szféra összefogására és a politikai befolyástól való megszabadulásra.

Share Button
Ennyien olvasták: 223

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.