Központ
2020. október 23. péntek, Gyöngyi

Hacsek és Sajó

Központ július 18, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Káprázik a szemem, vagy tényleg alkoholmentes sört iszik? Ez olyan, mintha egy kannibál vegetáriánus pizzát rendelne magzatleves helyett./ – Nem jószántamból. Vendégeink jönnek Pestről, értük kell mennem a reptérre. / – Miért nem maguk utaznak inkább? Nem mennek nyaralni sehova? / – Menjen a Jehova! Miből? Több a részletünk lassan, mint a Barátok köztnek.

 

– Annak részei vannak, nem részletei. De asszem mi se megyünk az idén. Tavaly voltunk Görögországban, tele lett a nyaralással egy időre.

– Miért?

– Már itthon elkezdődtek a komplikációk: akartam vinni a disznót is, nem volt kire hagyni, de nem engedték fel a repülőre, pedig azt mondták az utazási irodában, hogy ól inkluzív.

– Hagyjon a marhaságaival!

– Továbbá azt ígérték, hogy tengerre néző szobát kapunk, ami igaz is volt, csak azt felejtették el hozzátenni, hogy a szálloda tizenkét kilométerre van a tengerparttól! Még egy kőszáli sas se látott volna el a tengerig onnan, katonai kukkerrel.

– Legalább sétált nagyokat, itthon úgyis csak a kocsmában döglik egész nap.

– Akartam hozni haza kagylót emlékbe, de abból is csak baj lett.

– Abból miért?

– Mert a tengerparton nem találtam, ezért leszereltem és elcsomagoltam a fürdőszobait. Bézbólütővel kergettek ki a szállodából.

– Ökör!

– A válság miatt pedig uborka és fokhagyma helyett tököt és vöröshagymát reszeltek a Tzatziki-salátánkba…

– Az ciki.

– Attól a hülye ouzotól pedig még idehaza is hetekig ánizsszagúakat rotyogtam.

– Ne mind sopánkodjék annyit! Az olaszországi roma „turisták” vadkempingjét simán felgyújtották, szerencséjükre pont városnéző körúton voltak. Olvastam, hogy a napokban tartóztattak le 18 nápolyi Camorra-tagot, akiket zavart, hogy a purádék egy suliba járnak a saját csemetéikkel, valamint az is, hogy a barna vendégmunkások miatt túl sok zsaru szaglászott a környéken.

– Ahhoz képest, hogy a maffiának csípték a szemét, még viszonylag olcsón megúszták. De ahhoz mit szól, hogy egy felmérés szerint a hazai cigányok negyede analfabéta?

– Csak?

– Hát ez az! Ha megfordítjuk a dolgot, azt jelenti, hogy négyből három tud írni-olvasni.

– Lehet, hogy nem reprezentatív mintát vizsgáltak, vagy hibásan skálázták az eredményeket.

– Mi maga, statisztikus, hogy ilyesmiket tud? Nézze, van egy ajánlatom: menjen ki vasárnap az ócskára, és ha a rongyos gáborok és máriskók között talál hármat, aki legalább a saját nevét le tudja írni, én magának adom a dedikált Dancs Annamari cédémet!

– Tartsa meg!

– A Borsos Tamás szoborról nincsenek új hírei?

– Nincsenek. De mondta valaki, hogy hamarosan lesz Sütő András szobor, sőt, Sütő András tér is.

– Az igen! Csak aztán nehogy azt írják a Sütő tér alá a táblácskára, hogy Piata Cuptor.

– Román szobrot is állítanak, bizonyos Aurel Filimonnak. Az vajon ki volt?

– Valami író, ő írta azt a híres csókás regényt, Ciocoii vechi si noi. Onnan tudom, hogy abból buktam meg az érettségin anno.

– Az Nicolae Filimon, maga protokretén!

– Akkor passz.

– Inkább a melegvíz-mizériát oldanák már meg valahogy szobrozás helyett! Még mindig a tömbháztetőre rakott hordóból mosdanak?

– Igen, de kicsit továbbfejlesztettem: nem szőrözök a kádban slaggal, hanem esténként felosonok, belecuppanok, az asszony pedig félóránként szerválja a friss, jéghideg Komló Libre koktélt.

– Az mi?

– Sör.

– Visszatérve a Borsos-szoborra: múlt héten megkérdezték Csegzit, hogy ünnepség keretében helyezik-e majd vissza a mellszobrot, mire ő: „már az ünnep lesz, hogy visszakerül a helyére”.

– Igaza van. Én is hasonló dolgot tapasztaltam meg nemrég, amikor napokig ment a hasam, de cefetül…

– Éspedig?

– Már az kész fieszta volt, amikor néha idejében kiértem a budira!


Share Button
Ennyien olvasták: 464

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.