Központ
2017. november 19. vasárnap, Erzsébet
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Havazás
Kedd
Havazás

Hacsek és Sajó

Központ július 18, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Káprázik a szemem, vagy tényleg alkoholmentes sört iszik? Ez olyan, mintha egy kannibál vegetáriánus pizzát rendelne magzatleves helyett./ – Nem jószántamból. Vendégeink jönnek Pestről, értük kell mennem a reptérre. / – Miért nem maguk utaznak inkább? Nem mennek nyaralni sehova? / – Menjen a Jehova! Miből? Több a részletünk lassan, mint a Barátok köztnek.

 

– Annak részei vannak, nem részletei. De asszem mi se megyünk az idén. Tavaly voltunk Görögországban, tele lett a nyaralással egy időre.

– Miért?

– Már itthon elkezdődtek a komplikációk: akartam vinni a disznót is, nem volt kire hagyni, de nem engedték fel a repülőre, pedig azt mondták az utazási irodában, hogy ól inkluzív.

– Hagyjon a marhaságaival!

– Továbbá azt ígérték, hogy tengerre néző szobát kapunk, ami igaz is volt, csak azt felejtették el hozzátenni, hogy a szálloda tizenkét kilométerre van a tengerparttól! Még egy kőszáli sas se látott volna el a tengerig onnan, katonai kukkerrel.

– Legalább sétált nagyokat, itthon úgyis csak a kocsmában döglik egész nap.

– Akartam hozni haza kagylót emlékbe, de abból is csak baj lett.

– Abból miért?

– Mert a tengerparton nem találtam, ezért leszereltem és elcsomagoltam a fürdőszobait. Bézbólütővel kergettek ki a szállodából.

– Ökör!

– A válság miatt pedig uborka és fokhagyma helyett tököt és vöröshagymát reszeltek a Tzatziki-salátánkba…

– Az ciki.

– Attól a hülye ouzotól pedig még idehaza is hetekig ánizsszagúakat rotyogtam.

– Ne mind sopánkodjék annyit! Az olaszországi roma „turisták” vadkempingjét simán felgyújtották, szerencséjükre pont városnéző körúton voltak. Olvastam, hogy a napokban tartóztattak le 18 nápolyi Camorra-tagot, akiket zavart, hogy a purádék egy suliba járnak a saját csemetéikkel, valamint az is, hogy a barna vendégmunkások miatt túl sok zsaru szaglászott a környéken.

– Ahhoz képest, hogy a maffiának csípték a szemét, még viszonylag olcsón megúszták. De ahhoz mit szól, hogy egy felmérés szerint a hazai cigányok negyede analfabéta?

– Csak?

– Hát ez az! Ha megfordítjuk a dolgot, azt jelenti, hogy négyből három tud írni-olvasni.

– Lehet, hogy nem reprezentatív mintát vizsgáltak, vagy hibásan skálázták az eredményeket.

– Mi maga, statisztikus, hogy ilyesmiket tud? Nézze, van egy ajánlatom: menjen ki vasárnap az ócskára, és ha a rongyos gáborok és máriskók között talál hármat, aki legalább a saját nevét le tudja írni, én magának adom a dedikált Dancs Annamari cédémet!

– Tartsa meg!

– A Borsos Tamás szoborról nincsenek új hírei?

– Nincsenek. De mondta valaki, hogy hamarosan lesz Sütő András szobor, sőt, Sütő András tér is.

– Az igen! Csak aztán nehogy azt írják a Sütő tér alá a táblácskára, hogy Piata Cuptor.

– Román szobrot is állítanak, bizonyos Aurel Filimonnak. Az vajon ki volt?

– Valami író, ő írta azt a híres csókás regényt, Ciocoii vechi si noi. Onnan tudom, hogy abból buktam meg az érettségin anno.

– Az Nicolae Filimon, maga protokretén!

– Akkor passz.

– Inkább a melegvíz-mizériát oldanák már meg valahogy szobrozás helyett! Még mindig a tömbháztetőre rakott hordóból mosdanak?

– Igen, de kicsit továbbfejlesztettem: nem szőrözök a kádban slaggal, hanem esténként felosonok, belecuppanok, az asszony pedig félóránként szerválja a friss, jéghideg Komló Libre koktélt.

– Az mi?

– Sör.

– Visszatérve a Borsos-szoborra: múlt héten megkérdezték Csegzit, hogy ünnepség keretében helyezik-e majd vissza a mellszobrot, mire ő: „már az ünnep lesz, hogy visszakerül a helyére”.

– Igaza van. Én is hasonló dolgot tapasztaltam meg nemrég, amikor napokig ment a hasam, de cefetül…

– Éspedig?

– Már az kész fieszta volt, amikor néha idejében kiértem a budira!


Share Button
Ennyien olvasták: 187

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.