Központ
2017. augusztus 22. kedd, Menyhért, Mirjam
Eső valószínű
Kedd
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Hacsek és Sajó

Központ augusztus 1, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mondja, van magának sok pénze? / – Nem adok kölcsön! Még azt a tíz lejemet se adta vissza, amit a múlt héten kért virágra részegen, amikor kiitta a buxtárcáját, és félt hazamenni üres kézzel. / – Ne parázzon, megkapja. De nem akarom újfent megpumpolni, nem azért kérdeztem. / – Hanem? / – Olvastam a hetedik oldalon, hogy aki elég gazdag, az örök életet vásárolhat magának. / – Mi a rosseb, már a Nagy Főnököt is meg lehet vesztegetni?

 

– Nem hinném. De másról van szó: egy Avatar nevű orosz projekt vezetője azt állítja, hogy néhány éven belül az emberi agyat át lehet majd ültetni robottestbe, és vélhetően nem két lejbe fog kerülni…

– Hát, a maga agyát még ötven baniért is kész pénzkidobás volna bárhova is átültetni, inkább a sajátja helyett kellene beültessék valaki másét.

– Kiét?

– Akárkiét!

– Azért ez fantasztikus lehetőség, gondoljon csak bele: egy kis plusz lóvéért bizonyára a külsejét is megválaszthatja majd az ember, akár egy Markó Béla, Orbán Viktor vagy Szász Jenő testben élhetne tovább, és a kedves felesége is eldönthetné, hogy Dancs Annamariként vagy Répás Zsuzsannaként kívánja enni az életét.

– Apropó, Orbán Viktor és Szász Jenő: múlt héten megint találkoztak Pesten, pedig még két hét se telt el a legutóbbi liezon óta.

– Igen, lassacskán többet randiznak, mint két szerelmes tini. Kisebb változtatásokkal dudorászhatnák egymásnak a Neoton Tini-dalát: Egyszerű a szerelem, egyszerű, kellesz nekem, és ó-ó, én is tudom: jó vagyok nálad. Egyszerű ez az eset, egyszerű, tetszem neked, és ó-ó, olyan jó, hogy hetente látlak…

– Marha!

– Még van: Egyszerű, tiszta az ég, egyszerű, vakít a kék, és ó-ó, vörös lesz Kelemen, ha meglát. Egyszerű, forog a föld, egyszerű, meleg a zöld, és ó-ó, Toró tartja nekünk a gyertyát…

– Na, ez már valamivel jobb volt. Amúgy miről cseverésztek, nem tudja?

– De. Áttekintették a romániai belpolitikai fejleményeket és a Romániában élő magyarság helyzetét.

– Máris nyugodtabb vagyok.

– De főleg szarkasztikus. A tusványosi beszély után kérdéseket lehetett intézni a miniszterelnök úrhoz, és egy, az RMDSZ és a magyar kormány kapcsolatára vonatkozó kérdésre a következőket felelte: „Amikor az RMDSZ-hez való viszonyomat kérdezik, akkor számomra nem egyértelmű, hogy mi is az RMDSZ: gondoljak annak elnökére, a neptunosokra, vagy arra a nyolcvanszázalékos támogatásra, amit leadtak önök?”.

– Szóval zavarban van a jó Viktor az RMDSZ-t illetően. Maga szerint kire, mire gondoljon?

– Ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak Neki?! Én még Kelemennek vagy Borbélynak se merném megmondani, hogy mit gondoljon, mit csináljon vagy hova menjen.

– Itt Vásárhelyen viszont dübörög az uborkaszezon, az égvilágon semmi nem történt az elmúlt héten.

– Nana! Szerdán megalakultak a megyei önkormányzat szakbizottságai, valamint Florea egy sajtótajtékoztatón kijelentette: valójában Claudiu Maior az „igazi alpolgármester”, és még azzal is megfejelte, hogy Maior szerinte nagy A-val alpolgármester, és ezt sosem tudja kiverni a fejéből.

– Saját magáról nem mondta, hogy ő ugyanakkor nagy P-vel primár?

– Nem. Ismeri, milyen szerény…, akár egy szégyenlős terminátor.

– Hirtelen eszembe jutott egy másik, ugyancsak p-vel kezdődő román szó, ami szintén ráillik, nem is nagy, hanem gigantikus P-vel!

– Ki ne mondja, még baj lesz belőle!

– Rendben. De képzelje, úgy döntöttünk az asszonnyal, hogy mégiscsak elmegyünk nyaralni pár napra.

– Felőlem! Csak lehetőleg ne Krétára, mint legutóbb, mert

megint hófehéren jönnek haza.

– Nem. Egy horvátországi üdülővároskát néztünk ki…

– Mi a neve?

– Pula.


Share Button
Ennyien olvasták: 220

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.