Molnar Tibor
Vélemény

Hacsek és Sajó

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mondja, van magának sok pénze? / – Nem adok kölcsön! Még azt a tíz lejemet se adta vissza, amit a múlt héten kért virágra részegen, amikor kiitta a buxtárcáját, és félt hazamenni üres kézzel. / – Ne parázzon, megkapja. De nem akarom újfent megpumpolni, nem azért kérdeztem. / – Hanem? / – Olvastam a hetedik oldalon, hogy aki elég gazdag, az örök életet vásárolhat magának. / – Mi a rosseb, már a Nagy Főnököt is meg lehet vesztegetni?

 

– Nem hinném. De másról van szó: egy Avatar nevű orosz projekt vezetője azt állítja, hogy néhány éven belül az emberi agyat át lehet majd ültetni robottestbe, és vélhetően nem két lejbe fog kerülni…

– Hát, a maga agyát még ötven baniért is kész pénzkidobás volna bárhova is átültetni, inkább a sajátja helyett kellene beültessék valaki másét.

– Kiét?

– Akárkiét!

– Azért ez fantasztikus lehetőség, gondoljon csak bele: egy kis plusz lóvéért bizonyára a külsejét is megválaszthatja majd az ember, akár egy Markó Béla, Orbán Viktor vagy Szász Jenő testben élhetne tovább, és a kedves felesége is eldönthetné, hogy Dancs Annamariként vagy Répás Zsuzsannaként kívánja enni az életét.

– Apropó, Orbán Viktor és Szász Jenő: múlt héten megint találkoztak Pesten, pedig még két hét se telt el a legutóbbi liezon óta.

– Igen, lassacskán többet randiznak, mint két szerelmes tini. Kisebb változtatásokkal dudorászhatnák egymásnak a Neoton Tini-dalát: Egyszerű a szerelem, egyszerű, kellesz nekem, és ó-ó, én is tudom: jó vagyok nálad. Egyszerű ez az eset, egyszerű, tetszem neked, és ó-ó, olyan jó, hogy hetente látlak…

– Marha!

– Még van: Egyszerű, tiszta az ég, egyszerű, vakít a kék, és ó-ó, vörös lesz Kelemen, ha meglát. Egyszerű, forog a föld, egyszerű, meleg a zöld, és ó-ó, Toró tartja nekünk a gyertyát…

– Na, ez már valamivel jobb volt. Amúgy miről cseverésztek, nem tudja?

– De. Áttekintették a romániai belpolitikai fejleményeket és a Romániában élő magyarság helyzetét.

– Máris nyugodtabb vagyok.

– De főleg szarkasztikus. A tusványosi beszély után kérdéseket lehetett intézni a miniszterelnök úrhoz, és egy, az RMDSZ és a magyar kormány kapcsolatára vonatkozó kérdésre a következőket felelte: „Amikor az RMDSZ-hez való viszonyomat kérdezik, akkor számomra nem egyértelmű, hogy mi is az RMDSZ: gondoljak annak elnökére, a neptunosokra, vagy arra a nyolcvanszázalékos támogatásra, amit leadtak önök?”.

– Szóval zavarban van a jó Viktor az RMDSZ-t illetően. Maga szerint kire, mire gondoljon?

– Ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak Neki?! Én még Kelemennek vagy Borbélynak se merném megmondani, hogy mit gondoljon, mit csináljon vagy hova menjen.

– Itt Vásárhelyen viszont dübörög az uborkaszezon, az égvilágon semmi nem történt az elmúlt héten.

– Nana! Szerdán megalakultak a megyei önkormányzat szakbizottságai, valamint Florea egy sajtótajtékoztatón kijelentette: valójában Claudiu Maior az „igazi alpolgármester”, és még azzal is megfejelte, hogy Maior szerinte nagy A-val alpolgármester, és ezt sosem tudja kiverni a fejéből.

– Saját magáról nem mondta, hogy ő ugyanakkor nagy P-vel primár?

– Nem. Ismeri, milyen szerény…, akár egy szégyenlős terminátor.

– Hirtelen eszembe jutott egy másik, ugyancsak p-vel kezdődő román szó, ami szintén ráillik, nem is nagy, hanem gigantikus P-vel!

– Ki ne mondja, még baj lesz belőle!

– Rendben. De képzelje, úgy döntöttünk az asszonnyal, hogy mégiscsak elmegyünk nyaralni pár napra.

– Felőlem! Csak lehetőleg ne Krétára, mint legutóbb, mert

megint hófehéren jönnek haza.

– Nem. Egy horvátországi üdülővároskát néztünk ki…

– Mi a neve?

– Pula.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.