Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Hacsek és Sajó

Központ augusztus 22, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mondjon valami érdekeset, csak ne legyen sporttal kapcsolatos, mert kétoldali olimpiamérgezésem van. / – Parancsoljon: olvastam, hogy huszonöt térfigyelő kamerát szereltek fel a város forgalmasabb pontjain. / – Ez aztán a brékingnyúz! Már augusztus elején fölroppintották őket, nem tudta? / – Nem. De milyen dolog az, hogy csak úgy kamerázgatják az embert? Vannak ám személyiségi jogok is! / – Ja, elvileg vannak. De erre nem vonatkoznak, közterületen bárkit le szabad filmezni, még Lady Gagát vagy Dancs Annamarit is. A személyiségi jogait mások sértegetik…

 

– Kik?

– Akik figyelik az e-maileit, a Skype-os beszélgetéseit, a Yahoo Messengeres csevegéseit, a Facebook-os posztolgatásait és hozzászólásait, a telefonbeszélgetéseit, az SMS-eit és így tovább. Illetve, egy ilyen nímandét valszeg nem, de lényeg az, hogy megtehetik, ha akarják.

– Ez komoly?

– Bizony! Sőt, még az aktuális tartózkodási helyét is méteres pontossággal be tudják lőni a mobilján keresztül.

– Na meglőtt! Nem hiszem!

– Nem? Akkor küldjön valakinek egy SMS-t, hogy, teszem azt, készül kigittelni Basescut, halám, lesz-e ideje meginni azt a fél korsó sörét, mielőtt a kommandós csávók ideérnek.

– Szerintem túl sok akciófilmet néz. De apropó, Basescu: mondták a hírekben, hogy bocsánatkérést vár egy orosz rádiótól, amely azt állította, hogy titkos paktumot kötött Orbán Viktorral Székelyföld területi autonómiájáról, ezért támogatta őt a jó Viktor a népszavazáson azzal, hogy Tusványoson távolmaradásra buzdított.

– Nehogy Torót is számon kérje a KGB, mert ő szintén ezt javasolta. Ezért is mentünk el oly kevesen.

– Nyilatkozgatni, azt tudnak! Például Titus Corlatean, a román külügyminiszter is, aki aggodalmát fejezte ki a miatt, hogy Magyarország rosszabbul bánik az ottani román kisebbséggel, mint Románia a magyarral.

– Ez úgy baromság, ahogy van. És az benne a szép, hogy nemcsak Répás Zsuzsi, a nemzetpolitikai helyettes államtitkár cáfolta ennek a Flúgovics Titusznak a kijelentését, hanem bizonyos Kreszta Traian, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke is.

– Ha már aggodalmaskodni akar, akkor szerintem ne azért a maroknyi gyulai dák miatt rágja a körmét, hanem például a román vendégmunkanélküliekért, akik végiglopják-rabolják-kunyerálják egész Nyugat-Európát, mert Romániának az a maradék hangyapucányi hitele is úgy fogy miattuk, mint a vásárhelyi RMDSZ-körzetek.

– Hogyhogy?

– Bejelentették egy múlt heti sajttájon, hogy tizenhárom helyett már csak nyolc RMDSZ-körzet maradt.

– Miért, babonásak lettek?

– Nem. Fáradtak. Elfáradtak. Mármint a megszüntetett, illetve összevont körzetek vezetői. Nem én találtam ki, ők mondták.

– Nagyapám meg azt mondta, hogy a semmittevéstől jobban el lehet fáradni, mint a kőtöréstől vagy az

árokásástól. Igaza volt ezek szerint. Még mondott valamit a halálos ágyán, amire jó lett volna, ha figyelek…

– Mit?

– Nem tudom, nem figyeltem.

– Marha!

– Erről jut eszembe: a megyei vezetőség javaslata szerint szükség volna legalább háromszáz fiatal önkéntesre. Nem megy?

– Nem! Már csak azért sem, mert nem vagyok már fiatal.

– Attól függ, honnan nézzük. Mert ha az RMDSZ bázis-szavazóinak átlagéletkorából indulunk ki, akkor maga nemhogy fiatal, hanem egyenesen pelyhedző állú, mutáló siheder.

– Siheder a keresztapja!

– Azt is mondták, hogy a lakossággal folytatott beszélgetések során kiderült: az emberek azt szeretnék, ha új arcok indulnának a képviselői, szenátori helyekért.

– Lát erre sanszot?

– Igen.

– És mire alapozza?

– Tegnap láttam Markót és Borbélyt bemenni egy kozmetikai szalonba!


Share Button
Ennyien olvasták: 456

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.