Központ
2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz
Eső
Ma
Eső
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ augusztus 22, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mondjon valami érdekeset, csak ne legyen sporttal kapcsolatos, mert kétoldali olimpiamérgezésem van. / – Parancsoljon: olvastam, hogy huszonöt térfigyelő kamerát szereltek fel a város forgalmasabb pontjain. / – Ez aztán a brékingnyúz! Már augusztus elején fölroppintották őket, nem tudta? / – Nem. De milyen dolog az, hogy csak úgy kamerázgatják az embert? Vannak ám személyiségi jogok is! / – Ja, elvileg vannak. De erre nem vonatkoznak, közterületen bárkit le szabad filmezni, még Lady Gagát vagy Dancs Annamarit is. A személyiségi jogait mások sértegetik…

 

– Kik?

– Akik figyelik az e-maileit, a Skype-os beszélgetéseit, a Yahoo Messengeres csevegéseit, a Facebook-os posztolgatásait és hozzászólásait, a telefonbeszélgetéseit, az SMS-eit és így tovább. Illetve, egy ilyen nímandét valszeg nem, de lényeg az, hogy megtehetik, ha akarják.

– Ez komoly?

– Bizony! Sőt, még az aktuális tartózkodási helyét is méteres pontossággal be tudják lőni a mobilján keresztül.

– Na meglőtt! Nem hiszem!

– Nem? Akkor küldjön valakinek egy SMS-t, hogy, teszem azt, készül kigittelni Basescut, halám, lesz-e ideje meginni azt a fél korsó sörét, mielőtt a kommandós csávók ideérnek.

– Szerintem túl sok akciófilmet néz. De apropó, Basescu: mondták a hírekben, hogy bocsánatkérést vár egy orosz rádiótól, amely azt állította, hogy titkos paktumot kötött Orbán Viktorral Székelyföld területi autonómiájáról, ezért támogatta őt a jó Viktor a népszavazáson azzal, hogy Tusványoson távolmaradásra buzdított.

– Nehogy Torót is számon kérje a KGB, mert ő szintén ezt javasolta. Ezért is mentünk el oly kevesen.

– Nyilatkozgatni, azt tudnak! Például Titus Corlatean, a román külügyminiszter is, aki aggodalmát fejezte ki a miatt, hogy Magyarország rosszabbul bánik az ottani román kisebbséggel, mint Románia a magyarral.

– Ez úgy baromság, ahogy van. És az benne a szép, hogy nemcsak Répás Zsuzsi, a nemzetpolitikai helyettes államtitkár cáfolta ennek a Flúgovics Titusznak a kijelentését, hanem bizonyos Kreszta Traian, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke is.

– Ha már aggodalmaskodni akar, akkor szerintem ne azért a maroknyi gyulai dák miatt rágja a körmét, hanem például a román vendégmunkanélküliekért, akik végiglopják-rabolják-kunyerálják egész Nyugat-Európát, mert Romániának az a maradék hangyapucányi hitele is úgy fogy miattuk, mint a vásárhelyi RMDSZ-körzetek.

– Hogyhogy?

– Bejelentették egy múlt heti sajttájon, hogy tizenhárom helyett már csak nyolc RMDSZ-körzet maradt.

– Miért, babonásak lettek?

– Nem. Fáradtak. Elfáradtak. Mármint a megszüntetett, illetve összevont körzetek vezetői. Nem én találtam ki, ők mondták.

– Nagyapám meg azt mondta, hogy a semmittevéstől jobban el lehet fáradni, mint a kőtöréstől vagy az

árokásástól. Igaza volt ezek szerint. Még mondott valamit a halálos ágyán, amire jó lett volna, ha figyelek…

– Mit?

– Nem tudom, nem figyeltem.

– Marha!

– Erről jut eszembe: a megyei vezetőség javaslata szerint szükség volna legalább háromszáz fiatal önkéntesre. Nem megy?

– Nem! Már csak azért sem, mert nem vagyok már fiatal.

– Attól függ, honnan nézzük. Mert ha az RMDSZ bázis-szavazóinak átlagéletkorából indulunk ki, akkor maga nemhogy fiatal, hanem egyenesen pelyhedző állú, mutáló siheder.

– Siheder a keresztapja!

– Azt is mondták, hogy a lakossággal folytatott beszélgetések során kiderült: az emberek azt szeretnék, ha új arcok indulnának a képviselői, szenátori helyekért.

– Lát erre sanszot?

– Igen.

– És mire alapozza?

– Tegnap láttam Markót és Borbélyt bemenni egy kozmetikai szalonba!


Share Button
Ennyien olvasták: 180

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.