Molnar Tibor
Vélemény

Hacsek és Sajó

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mondja csak: magának nincs elege abból, ami itt folyik? Nem élne szívesebben valamilyen normális országban, például Norvégiában?  / – Ott speciel nem, mert egy mukkot se gagyogok norvégül. / – Ami azt illeti, románból se valami perfekt. Amikor a báros csaj egyszer megkérdezte, hogy milyen csillagjegyű, azt válaszolta, hogy cantar… De visszatérve Norvégiára: ott 81 év az emberek várható élettartama, míg nálunk csak 73. / – Akkor ráérek majd 72 évesen odaköltözni. / – Továbbá az emberölést se veszik olyan szigorúan, mint itt: nem húsz évre vagy életfogytra ítélnek egy gyilkost, hanem csak három hónapra. / – Speciel nem öldökölni mennék oda. De honnan veszi ezt a marhaságot?

– Kiszámoltam: Anders Breivik, aki nyolc embert és hatvankilenc kamaszkorú gyereket gittelt ki tavaly nyáron, huszonegy évet kapott. Ha ezt elosztjuk 77-tel, az három hónap áldozatonként. Ráadásul tíz év múlva kérheti a feltételes szabadlábra helyezését! Elbeszélgetnék egy cseppet azokkal a dilis elmedokikkal, akik épelméjűnek nyilvánították.

– Apropó: hallotta, hogy Florea újra rendel?

– Komolyan?

– Ja. Bár egyelőre csak politikus páciensei vannak: múlt kedden írt fel Crin Antonescunak némi testmozgást…

– Vagyis?

– Azt nyilatkozta, hogy Liliomfinek, ezek után nem mennie, hanem futnia kell a román politikából.

– Dikk, hogy megjött a hangja! A referendum érvénytelenítése előtt úgy kussolt, mint vadmalac a rozsban.

– Ezzel együtt ezt én is így gondolom, függetlenül attól, ki mondta. Mert a sovén liberális azt ígérte volt a parlamenti szalonpuccsot követő felfüggesztés után, hogy távozik a politikai cirkuszi porondról, ha Basescut nem sikerül meneszteni. De van ám egyéb baja is a jó Dorinnak…

– Micsoda?

– Sérelmezte, hogy a visszaszolgáltatási törvény értelmében az Erdélyi Református Egyházkerület visszakapta a Bolyai lici épületét. És aggódik is: ha például beomlana a díszterem plafonja – mondá –, nem tudnának közbelépni, mivel nem az önkormányzat a tulajdonos.

– Akkor teperjen oda, ha már ennyire aggodalmaskodik, és tartsa, mint Atlasz koma az égboltot. De tudtommal nincs olyan ramaty állapotban ama aula, nem lészen semmiféle beomlás…, hacsak nem adják majd bérbe kampányrendezvényekre a közelgő választások előtt.

– Kinek, a PD-L-nek?

– A PD-L-nek, az USL-nek, az RMDSZ-nek, teljesen mindegy.

– Miért származna abból baj?

– Mert akkorákat hazudnak olyankor (is), hogy attól még a Sixtus-kápolna mennyezete is leszakadna, Ádámostól-Istenestől-mindenestől.

– Hát, az már tuti, hogy ha ezekre kalibrálnák a poligráfot, és utána rákötnék arra a Bayernmünchhausen báróra, meg se rezdülne a mutató.

– Jut eszembe: részt vesz az Igazság Napján?

– Miféle Igazság Napján? Közzéteszik az RMDSZ-es politikusok valós vagyonnyilatkozatait?

– Nem, maga überhülye! Esküszöm, olyan tájékozatlan, mint egy süket denevér! Az Igazság Napján Sepsiszentgyörgyre várnak minden magyart, a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása elleni tüntetésre, melyen követelni fogják az igazság és a törvény tiszteletben tartását.

– Vagy úgy… Mikó’ lesz az pontosan?

– Szeptember elsején, most szombaton. Mindhárom magyar szervezet ingyenes autóbuszjáratokat indít, többek közt innen is. Na, megyünk?

– Tököm tudja… Általában nem szokott jó vége lenni annak, amikor szervezetten, buszokkal viszik a parasztokat valamilyen demonstrációra, lásd pl. a kilencvenes vásárhelyi utcabál.

– Tőkés László és Kelemen Hunor lesz a két főszpícselő…

– Szász Jenő is ott lesz?

– Nem tudom. Biztos. Miért?

– Mert akkor a végén elénekelhetik közösen Bryan Adams, Rod Stewart és Sting everzöld slágerét: All For One, All For Love!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.