Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Hacsek és Sajó

Központ október 25, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Szokta nézni ezeket a zenés tehetségkurkászó műsorokat? / – A válogatókba néha belekukkantok, jókat lehet röhögni a sok idétlenen, de az élő adásokat már nem. Miért? / – Indult nemrég a TV2-n ez a The Voice – Magyarország hangja, ami elég érdekes: a zsűritagok háttal ülnek a csárogóknak, vagyis kizárólag a hang alapján ítélik meg a produkciót; csak a végén fordulhatnak meg, illetve már hamarabb is, amennyiben megnyomják a bongot, ami azt jelenti, hogy beveszik vagy bevennék az illetőt a csapatukba. / – Zseniális ötlet. Vajon Amerikában is fut ez a műsor? / – Nem tudom, biztos. Why?

– Mert ott sokkal egyszerűbben, forgolódás nélkül meg lehetne oldani: beültetnék Ray Charlest és Stevie Wondert a zsűribe. Megspórolnák a drága forgós székek árát.

– Hát, Ray Charlest bajosan, már vagy nyolc éve halott!

– Attól még beültethetnék, amennyiben nincs elhamvasztva, úgyis jön a Halloween.

– Magát pedig egy M1-es magazinműsorba kellene elhívják, szereplőnek! Az a címe, hogy: Noé barátai – minden, ami állat.

– Apropó, köztévé: a Dunán is belefutottam egy ilyen tálentumfürkész műsorba. Elrepült a pulyka, vagy valami hasonló…

– Nem Elrepült a pulyka, maga barom, hanem Fölszállott a páva! Az egy népzene és néptánc vetélkedő, hagyományápoló énekesek, zenekarok és néptáncosok számára. Erdélyből is sokan jelentkeztek.

– Felőlem hívhatnák akár Paraszt-sztárnak vagy Esthajnalcsillag születiknek is, nem az én műfajom. Viszont bedugott füllel sokkal emészthetőbb, mint például az X-Faktor: szép, tűzrőlpattant, pirospozsgás lyányok és nyalka sihederek gajdolnak és ropják, nem agyonfestett, csoncsovány kurvapalánták és zselétől csöpögő sérójú, kakóca lánylegények.

– Az X-Faktorban van két erdélyi csaj is, csak ügyesen kitalálták, hogy a Trianon-szigetekről nem lehet (rájuk) szavazni, okulván Rúzsa Magdi, Tolvai Reni és László Attila példájából. Orbán Viktor odaszólhatna, hogy legalább a kettős állampolgároknak lehessen.

– Ő aligha fog, de Szász Jenő állítólag már hozzálátott kidolgozni a nemzetstratégiát egy nagy, francia kockás sztudenceszk füzetbe, és ezt is beleírta…

– S polgári könnyével azt is telesírta.

– Ahhoz biza mit szól, hogy Gigi Becali indul a választásokon, ráadásul USL-s színekben, miután nagy nyögve-nyelősen felvették a diliberális pártba?

– Én már semmit. Ha ez a minden (US)lében kanál, primitív, analfabéééta csobán kell nekik, indítsák. Csak Gigi családját sajnálom egy kicsit…

– Há’ me’ má’ mé’?

– Mert amikor egyszer megkérdezték tőle, milyen előnyökkel jár az, hogy európai parlamenti képviselő, így felelt: a feleségem és a lányaim örülnek, mert viszem őket elegáns brüsszeli résztáurántokba, meg shoppingolni, pák-pák, és mindig hozok nekik szép révisztákat, amikor jövök haza, si ku ásztá básztá.

– Szerintem keresve se találhattak volna megfelelőbb, nagypofájú  fronthumanoidot az USL-be, amely már eleve egy abszurdum, egy politikai nonszensz, egy trikolór csirizzel összeeszkábált Laokoón-csoport: szoci-liberális szövetség, hát ilyet se ba…, izé, hallott még Európa!

– Van Európának, illetve az EU-nak elég baja a nélkül is. Varga Miklós lassan átírhatná a híres slágere szövegét: nem a dús, hanem az igencsak ritkuló, megőszült hajába tép a szél, és nem szenvedély ül a kék szemében, hanem kétségbeesés.

– Ez igaz, viszont a „magából ad, ha enni kérsz” sor még érvényes.

– Ja, csakhogy miután jóllaktál, háromszorosan kell visszaadnod, mint Matyi a dagadtnak.

– Nehogy úgy járjon majd az Európai Unió is egyszer, ahogy a kanos szegénylegényt megállító jótündér járt a mesében…

– Éspedig?

– Teljesítem három kívánságodat – mondta a fiúnak –, bármit kívánhatsz! – Bármit? – kérdezett vissza a csávó. – Akkor térdre, mert csak egy kívánságomat kell teljesítened, de azt háromszor!


Share Button
Ennyien olvasták: 541

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.