Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ október 25, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Szokta nézni ezeket a zenés tehetségkurkászó műsorokat? / – A válogatókba néha belekukkantok, jókat lehet röhögni a sok idétlenen, de az élő adásokat már nem. Miért? / – Indult nemrég a TV2-n ez a The Voice – Magyarország hangja, ami elég érdekes: a zsűritagok háttal ülnek a csárogóknak, vagyis kizárólag a hang alapján ítélik meg a produkciót; csak a végén fordulhatnak meg, illetve már hamarabb is, amennyiben megnyomják a bongot, ami azt jelenti, hogy beveszik vagy bevennék az illetőt a csapatukba. / – Zseniális ötlet. Vajon Amerikában is fut ez a műsor? / – Nem tudom, biztos. Why?

– Mert ott sokkal egyszerűbben, forgolódás nélkül meg lehetne oldani: beültetnék Ray Charlest és Stevie Wondert a zsűribe. Megspórolnák a drága forgós székek árát.

– Hát, Ray Charlest bajosan, már vagy nyolc éve halott!

– Attól még beültethetnék, amennyiben nincs elhamvasztva, úgyis jön a Halloween.

– Magát pedig egy M1-es magazinműsorba kellene elhívják, szereplőnek! Az a címe, hogy: Noé barátai – minden, ami állat.

– Apropó, köztévé: a Dunán is belefutottam egy ilyen tálentumfürkész műsorba. Elrepült a pulyka, vagy valami hasonló…

– Nem Elrepült a pulyka, maga barom, hanem Fölszállott a páva! Az egy népzene és néptánc vetélkedő, hagyományápoló énekesek, zenekarok és néptáncosok számára. Erdélyből is sokan jelentkeztek.

– Felőlem hívhatnák akár Paraszt-sztárnak vagy Esthajnalcsillag születiknek is, nem az én műfajom. Viszont bedugott füllel sokkal emészthetőbb, mint például az X-Faktor: szép, tűzrőlpattant, pirospozsgás lyányok és nyalka sihederek gajdolnak és ropják, nem agyonfestett, csoncsovány kurvapalánták és zselétől csöpögő sérójú, kakóca lánylegények.

– Az X-Faktorban van két erdélyi csaj is, csak ügyesen kitalálták, hogy a Trianon-szigetekről nem lehet (rájuk) szavazni, okulván Rúzsa Magdi, Tolvai Reni és László Attila példájából. Orbán Viktor odaszólhatna, hogy legalább a kettős állampolgároknak lehessen.

– Ő aligha fog, de Szász Jenő állítólag már hozzálátott kidolgozni a nemzetstratégiát egy nagy, francia kockás sztudenceszk füzetbe, és ezt is beleírta…

– S polgári könnyével azt is telesírta.

– Ahhoz biza mit szól, hogy Gigi Becali indul a választásokon, ráadásul USL-s színekben, miután nagy nyögve-nyelősen felvették a diliberális pártba?

– Én már semmit. Ha ez a minden (US)lében kanál, primitív, analfabéééta csobán kell nekik, indítsák. Csak Gigi családját sajnálom egy kicsit…

– Há’ me’ má’ mé’?

– Mert amikor egyszer megkérdezték tőle, milyen előnyökkel jár az, hogy európai parlamenti képviselő, így felelt: a feleségem és a lányaim örülnek, mert viszem őket elegáns brüsszeli résztáurántokba, meg shoppingolni, pák-pák, és mindig hozok nekik szép révisztákat, amikor jövök haza, si ku ásztá básztá.

– Szerintem keresve se találhattak volna megfelelőbb, nagypofájú  fronthumanoidot az USL-be, amely már eleve egy abszurdum, egy politikai nonszensz, egy trikolór csirizzel összeeszkábált Laokoón-csoport: szoci-liberális szövetség, hát ilyet se ba…, izé, hallott még Európa!

– Van Európának, illetve az EU-nak elég baja a nélkül is. Varga Miklós lassan átírhatná a híres slágere szövegét: nem a dús, hanem az igencsak ritkuló, megőszült hajába tép a szél, és nem szenvedély ül a kék szemében, hanem kétségbeesés.

– Ez igaz, viszont a „magából ad, ha enni kérsz” sor még érvényes.

– Ja, csakhogy miután jóllaktál, háromszorosan kell visszaadnod, mint Matyi a dagadtnak.

– Nehogy úgy járjon majd az Európai Unió is egyszer, ahogy a kanos szegénylegényt megállító jótündér járt a mesében…

– Éspedig?

– Teljesítem három kívánságodat – mondta a fiúnak –, bármit kívánhatsz! – Bármit? – kérdezett vissza a csávó. – Akkor térdre, mert csak egy kívánságomat kell teljesítened, de azt háromszor!


Share Button
Ennyien olvasták: 250

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.